Zavetnici u Vranje: Neke političke stranke spremaju manipulacije i krađu glasova na dan izbora

Predizborna kampanja u Vranjskom okrugu “protekla u mirnoj atmosferi, ali uz izrazito favorizovanje vladajućih stranaka od strane velikog broja medija”, saopšteno je u četvrtak iz Okružnog odbora Srpske stranke Zavetnici u Vranju.

“Međutim, po pouzdanim saznanjima Srpske stranke Zavetinici u našem okrugu se spremaju manipulacije, marifetluci i krađe na dan izbora 3. aprila od određenih grupa i političkih stranaka.

Upozoravamo sve učesnike izbornog procesa da Zavetnici u celom okrugu i na svim biračkim mestima od Preševa do Bosilegrada imaju svoje članove, koji će svim zakonskim sredstvima štiti volju građana, neće dozvoliti nezakonito delovanje i sprečiće svaki pokušaj krađe ili falsifikata.

Takođe, pozivamo sve pripadnike Policijske uprave, posebno u Vranju, da reaguju na svako upozorenje, poziv i prijavu na sumnju za činjenje krivičnog dela u vezi sa izborima.

Ovo pogotovu zbog sramnog iskustva sa tzv. Mađarskim vozom na prošlim izborima, kada smo se obrukali, bili i još uvek smo predmet podsmeha cele Srbije.

Nadamo se da će sada biti sprečeno “kupovanje” glasača i pozivamo sve građane da, ukoliko primete ili čuju da se tako nešto sprema ili realizuje, o tome odmah obaveste nadležne organe.

Moramo svi zajedno da sprečimo novu bruku, jer se tiče svakog građanina Vranja”, navode iz redova Zavetnika.

Oni se nadaju “da će tako i biti”.

“Na kraju želimo sreću svim učesnicima izbornog procesa, uz nadu da će sve proteći u najboljem redu, u mirnoj atmosferi, gospodski kako priliči nama, a neka građani svojom slobodnom voljom odluče za koga će glasati.

Nadamo se da smo u predizbornoj kampanji mi Zavetnici uspeli da dopremo do svih građana, da su upoznati sa našim programom i stavovima, te da će dati poverenje našoj poslaničkoj listi na broju 7 i našem predsedničkom kandidatu na broju 5″, navodi se u saopštenju Zavetnika koje je potpisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *