‘YUMCO” ndëpren kontratat e punës me 80 punëtorë, ja sa është borxhi total i kësaj kompanie nga Vranja

Fabrika “Yumco” nga Vranja, ka ndërprerë kontratat e punës me 82 punëtorë me marrdhënie të përkohshme, shkruan InfoVranjske përcjellë LUGINALAJM.

Bëhte fjalë për punëtorët ‘Yumco’-s, të punësuar në dy deprtamente edhe ate në “Dorada” dhe “Konac”.

Punëtorët e tjerë janë me pushime pa informacion se kur di të kthehet në punë (pushim të detyrueshëm), dhe se aktualisht të vetmit që janë duke punuar janë punëtorët e mirëmbajtjes teknike.

Sipas një bashkëbiseduesi të InfoVranjske, ‘gjithmonë ka qenë e njohur në “Yumco”, kur “Dorada” dhe “Konac” ndalojnë së funksionuari, e gjithë fabrika ndalon së vepruari, kështu që punonjësit shqetësohen dhe pyesin nëse diçka po përgatitet për fabrikën, falimentimin apo pushimin e punëtorëve të tepërt para shitjes së shpallur për vitin 2021, shkruan portali nga Vranja bazuar në dekleratat e aktivistit i opozitës në sindikatin e kompanisë.

Kujtojmë se llogaria rrjedhëse e “Yumco” është bllokuar që 12 vjet, dhe fabrika ka borxhe totale prej rreth tre miliardë dinarëve./LUGINALAJM/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *