Vuçiq jep lajmin: Deri në fund të muajit edhe nga 100 euro në xhirollogaritë e të rinjëve në Serbi

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka thënë në emisionin “Ćirilica” se të rinjtë do të marrin ndihmë të re shtetërore.
“Sapo mbaruam takimin, kryeministrja Ana Brnabiq dhe ministri i Financave Sinisha Mali dhe unë. Unë dua t’i bëj të lumtur njerëzit në Serbi, dhe kjo nuk ka të bëjë me zgjedhjet, të gjithë të rinjtë në Serbi do të marrin edhe 100 euro” – tha Vuçiq.

Ai tha se është marrë vendim që qytetarët deri në fund të majit të mund të llogarisin edhe në 100 euro të tjera.

– Unë dua t’i bëj të lumtur njerëzit në Serbi dhe kjo nuk ka të bëjë me zgjedhjet, të gjithë të rinjtë në Serbi do të marrin edhe 100 euro. Kjo sigurisht do të jetë para Vidovdanit – tha Vuçiq.

“Është një mënyrë për të treguar kujdes për ta, por për t’u treguar se duhet të respektojnë procedurat dhe të mësojnë përgjegjësi. Kjo nuk do të jetë para zgjedhjeve dhe mund të presin të paktën 100 euro të tjera nga shteti. Le të bëjmë gjithçka që premtojmë. Për tre ditë do të fillojë pagesa prej 20 mijë dinarë për pensionistët, që është rreth 34 miliardë, që tregon se në një kohë krize për të cilën nuk kemi faj për energjinë dhe inflacionin, duam t’i ndihmojmë njerëzit dhe të inkurajojmë shpenzimet shtesë. , kështu që ne mund ta ngremë rritjen tonë ekonomike në një nivel edhe më të lartë, sepse ky është thelbi i gjithçkaje” – theksoi Vuçiq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *