​Vuçiq: Haradinaj njeri i rrezikshëm, “Shqipëria e Madhe” kërcënim për të gjithë

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka reaguar ndaj deklaratave të liderit të AAK-së, Ramush Haradinaj, i cili dje gjatë prezantimit të programit në parafushatë, tha se nëse Bashkimi Evropian vazhdon ta mbajë të varur Kosovën, atëherë ai do ta hapte rrugën për referendum për bashkimin me Shqipërinë.

Në pyetjen e gazetarëve se si do ta komentonte deklaratën e Haradinajt, Vuçiq, ka thënë se Serbia do ta ketë një përgjigje adekuate nëse ndodh kjo.

“Përgjigja ime është – ju bëni punën e jua, çfarë të doni, a ne do të kemi përgjigje të mirë dhe adekuate, e qytetarët nuk kanë se pse të shqetësohen”, ka deklaruar Vuçiq, raporton B92.

Ai ka shtuar se do të dëshironte të dëgjonte më tepër reagime nga Washingtoni e Brukseli. Ai ka shtuar se në rast se Serbia do të fliste me bashkimin me dikë tjetër në Ballkan, do të sanskionin atë.

Presidenti i Serbisë ka shtuar se Haradinaj është njeri i rrezikshëm dhe politikan serioz që po synon të bëhet president dhe në rast se zgjidhet me mbështetjen e Albin Kurtit, atëherë do të kishin edhe Qeverinë e Kosovës e edhe presidentin që do të pajtoheshin me bashkimin me Shqipërinë.

Ai ka shtuar se “Shqipëria e Madhe” do të ishte kërcënim për të gjithë.

Vuçiq ka thënë se ky është një fakt politik dhe kjo është arsyeja pse ai nuk e kuptoi entuziazmin e disa njerëzve në Beograd me një përbërje të tillë të forcave në Prishtinë.

“Ne e pranojmë atë si një fakt politik dhe gjithmonë do të reagojmë ndaj kësaj”, ka shtuar Vuçiq.

Ai thotë se përkundër gjithë kësaj, e kanë akuzuar në Kosovë për kërcënim kur ai tha se do të befasohen mne reagim të Serbisë nëse shkelin marrëveshjen e Washingtonit dhe të krëkonin pranimin në organizata ndërkombëtare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *