Vuçiq: Ekzistonte ideja për mbylljen e “Konçulit” – unë e refuzova ate

Gjatë paraqitjes së tij të sontme në emisionin “HIT TVIT” në RTV Pink, presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, tha se ka hedhur poshtë idenë e mbylljes së pikë-kalimit “Konçul” dhe ndarjes së shqiptarëve.

Megjithëse ekziston një “ide e madhe” për të mbyllur Konçulin, respektivisht për të lejuar vetëm serbët të kalojnë Ropotovën në drejtim të Ranilugut dhe Shillovës, dhe të mos kenë asnjë kontakt midis shqiptarëve nga Bujanoci dhe Presheva me shqiptarët në Kosovë, presidenti serb përveç që zbuloi idenë se si do të lëndoheshin shqiptarët, ai deklaroi se një ide të tillë e kishte refuzuar.

“Pse duhet ta bëjmë këtë?” Për të ndëshkuar shqiptarët e zakonshëm nga Serbia qendrore dhe nga Kosova e Metohija sepse disa politikanë të pakënaqur në Prishtinë duhet të luajnë me automjetet e tyre safari dhe të tregojnë forcën e tij. “E kam dëgjuar atë automjet safari nga Vladimir Putin dhe i kam përcjellë fjalët e tij, sepse ai tallet me automjete të tilla kur i sheh diku”, tha presidenti serb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *