Vucic: E premtja, dita më e tmerrshme nga fillimi i pandemisë – është budallallëk të ftohen qytetarët që të dalin në protesta

1800

“Është budallallëk dhe papërgjegjësi për shëndetin e njerëzve për t’i ftuar qytetarët që të dalin në rrugë, në kohën kur kemi një infeksion të madh të qytetarëve me koronavirus” – tha presidenti i Serbisë, Aleksandar Vucic, duke përmendur se dita e sotme – e premte, mund të jetë dita më e keqe nga fillimi i pandemisë.
“Ajo që ne shohim sot është një pasojë e katër ose pesë ditëve më parë, dhe në pesë ditë do të shohim pasojat e kësaj mbrëmje,” u tha Vucic gazetarëve në Paris.
“Kërkesa ime për njerëzit është – le të na ruajmë shëndetin, dikush nuk do ta marrë pushtetin me forcë, zgjedhjet janë ato, që do t’i sjellin në pushtet”, tha ai.
Protestoni, tha Vuçiq, por atëherë kur të kalojë epidemia.
“Nëse mendoni të sillni me forcë një apo një oligatk tjetër, kjo nuk do të ndodhë,” tha Vucic.
Vucic tha që mandati i tij po po ec, dhe se nuk kishte zgjedhje presidenciale dhe ai duhet të zgjwdhte një mandatues dhe një shumicë parlamentare.
“Unë i kuptoj zhgënjimet se ata janë të paaftë të kenë mbështetjen e njerëzve prej katër përqind, por kjo nuk ka asnjë lidhje me interesat e shëndetit të njerëzve, kombit”, theksoi ai.
“Thirrja ime është – njerëzit të rrijnë në shtëpi, të përpiqen të shërojnë veten dhe popullin tonë. Mjekët nuk mund të qëndrojnë në spitale, madje nuk kemi as spitale dhe të gjithë do të duan të shkojnë më vonë në Sëmundjet Infektive”, deklaroi Vuçiç.
Everythingdo gjë që mbledh ju vjen në tre ose katër ditë, përsëriti ai./LuginaLajm/
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *