VIDEO/Putin për sitatën e re në Ukrainë: “Si është ndryshe nga Kosova?” VIDEO

Presidenti rus Vladimir Putin tha se Rusia do të bisedojë me qeveritë e territoreve të ndara dhe se marrëdhënia do të bëhet pas negociatave.

“Do të bëhet në të ardhmen”, tha ai.

Ai shtoi se është nënshkruar përdorimi i ushtrisë jashtë kufijve të Rusisë, që do të thotë se do t’i ndihmojë ato republika edhe ushtarakisht.

Putin tha se Moska kishte biseduar me vendet perëndimore dhe BE-në dhe se konflikti nuk po diskutohej.

“Njerëzit që jetojnë në Sevastopol e kanë vendosur vetë dhe disa herë kam pyetur se sa është ndryshe në raport me Kosovën”, tha ai.

Siç tha ai, askush nuk i detyroi njerëzit (në Ukrainë) të shkëputeshin me pushkë, por ata e vendosën vetë.

“Në referendum ata vendosën atë që donin duke votuar, askush nuk i detyroi të bëjnë asgjë me pushkë. Ata që janë krenarë që janë demokratë duhet ta njohin vendimin e tyre sepse është shprehja më e lartë e demokracisë – një referendum,” përfundoi Putin. .

I pyetur për Marrëveshjen e Minskut, Putin tha se ajo nuk ekziston më.

Duke folur për dërgimin e ushtrisë në LNR dhe DNR, Putin tha se ai nuk tha se ushtria do të marshonte në ato dy republika, por se kjo do të varet nga situata në terren.

Putin vuri në dukje se që nga koha sovjetike, Ukraina ka pasur kompetenca të gjera bërthamore.

“Ata kanë centrale bërthamore dhe një industri të fortë bërthamore. Do të ishte shumë e lehtë për ta të zhvillonin armë bërthamore,” vuri në dukje ai.

Putin tha se Ukrainës i mungon vetëm mundësia për të pasuruar uraniumin, por kjo është diçka që ata mund ta zgjidhin lehtësisht.

“Cili është kërcënimi për Rusinë, nëse Ukraina zhvillon armë bërthamore? Rusia duhet të llogarisë që Moska të jetë brenda rrezes së raketave bërthamore, dhe ky është një kërcënim. Prandaj ne duhet ta trajtojmë atë në atë mënyrë,” përfundoi Putin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *