Valon Murati: Kur SHBA na lejoi ripërcaktimin e kufijve, të gjithë dolët kundër, tash po alarmoheni nga e ardhmja e pasigurt

Kryetari i Lëvizjes për Bashkim, Valon Murati, përmes një postimi në “Facebook” ka thënë se kur SHBA lejoi ripërcaktimin e kufijve Kosovë-Serbi, të gjithë dolën kundër.

Ai tha se tashmë kur Rusia po ndërmerr veprime konkrete në realizimin e interesave të veta të njëjtit janë të alarmuar nga e ardhmja e pasigurt.

Postimi i plotë:

Kur në vitin 2018 u lejua nga amerikanët që të diskutohej për ripërcaktimin e kufijve në mes të Kosovës dhe Serbisë si zgjidhja përfundimtare e konfliktit shqiptaro-serb dhe rrjedhimisht në mes të Kosovës dhe Serbisë, u kundërshtua ky projekt, nga shumica e garniturës politike dhe e një pjese të mirë të analistëve, gazetarëve dhe përfaqësueseve të shoqërisë civile me një shkurtëpamësi të paparë në raport me zhvillimet gjeopolitike që ndodhnin në botë: një Rusi çdoherë e më agresive në rivendosjen e interesave të saj gjeostrategjikë dhe një Kinë në ngritje të vazhdueshme ekonomike, ushtarake dhe rrjedhimisht politike.

Tash kur Rusia po ndërmerr veprime konkrete në realizimin e interesave të veta, në atë që ajo e quan ‘near abroad’ (rusisht – blizhnee zarubezhe, përkatësisht vendet e ish-BRSS-së) me agresionin ndaj Ukrainës, por edhe me mundësitë e destabilizimit të Ballkanit dhe rrjedhimisht edhe të Kosovës, sidomos në veri të vendit, të njëjtit janë të alarmuar nga e ardhmja e pasigurt. Me shkurtpamësinë e tyre fatkeqësisht ndikuan që zgjidhja e problemeve me Serbinë jo vetëm të prolongohet, e ne të vazhdojmë të jetojmë në status quo, por që kjo zgjidhje të mbetet peng i situatave që janë jashtë kontrollit tonë.

Kryetari i Lëvizjes për Bashkim, Valon Murati, përmes një postimi në “Facebook” ka thënë se kur SHBA lejoi ripërcaktimin e kufijve Kosovë-Serbi, të gjithë dolën kundër.

Ai tha se tashmë kur Rusia po ndërmerr veprime konkrete në realizimin e interesave të veta të njëjtit janë të alarmuar nga e ardhmja e pasigurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *