Të hënën e 2 shtatorit, në ambientet e fabrikës “BIVODA” u organizua një aksion për dhurim vullnetar të gjakut

194

Ngjarja e 10 vjetorit për dhurimin vullnetar të gjakut të organizuar nga Kryqi i Kuq i Bujanoc në bashkëpunim me Institutin për Transfuzionin e Gjakut nga Nishi është implementuar me sukses në ambientet e fabrikës së Ujit Minerar dhe pijeve joalkoolike “Bivoda“ OBP nga Rakoci i Bujanocit, e cila ka qenë një partner logjistik.

Në ketë organizimin të dhurimit vullnetarë të gjakut, u mblodhën një numër rekord prej 125 njësive të gjaku ku numri më i madh I dhuruesve të gjakut ishin punëtorët e fabrikës “Bivoda” nga Rakoci.

Në konkurrencën e ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme, Bivoda mori një mirënjohje të madhe nga Oda e Ekonomisë së Serbisë,  si një kompani që kujdeset për punonjësit, konsumatorët, komunitetin shoqëror dhe segmente të tjera të shoqërisë, kështu që ky veprim është i 10-ti me rend, si një jubile I veçantë dhe më i vizituari” – deklaroi Nenad Zafiroviq, drejtor i Bivoda LLC Bujanovac.

“Mesatarisht, ka rreth njëqind donatorë çdo vit, kur shumohen me këto dhjetë vjet, ne kemi dhuruar rreth 500 litra lëng më të çmuar këtu për ata që kanë nevojë për më shumë. Ne jemi shumë krenarë për këtë rezultat dhe do të shohim që në të ardhmen po shpërndajmë një përmbajtje të re dhe cilësi të re” – tha  mes tjerash drejtori Zafiqorviq.

Gjithashtu, ai falënderoi për ndihmën dhe bashkëpunimin e anëtarëve të Departamentit të Policisë nga Vranja, Brigadës së 4-të të Ushtrisë serbe, Shoqatës Humanitare “Koce zauvek”, “Me zemër” për Telekom të Serbisë dhe Akademinë Mjekësore Ushtarake në Beograd. Ata u falënderuan gjithashtu me rastin e përvjetorit me shpresën dhe dëshirën për të vazhduar këtë lloj bashkëpunimi të ndërsjellë në vitet e ardhshme.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *