SONDAZH: SNS-i po e humb Beogradin, listat opozitare mund t’a formojnë shumicën e re?! (FOTO)

Një sondazh i kryer nga Stata.rs mbi gjendjen momentale të opinionit publik përpara zgjedhjeve në Beograd, i kryer në janar 2022, tregon se opozita mund të kërcënojë pushtetin e Partisë Progresive Serbe (SNS) në kryeqytet dhe se, nëse nuk ka ndryshime drastike. për pjesëmarrjen në zgjedhje, mundi të formonte shumicën në Kuvendin e Qytetit, shkruan zinginfo.rs, transmeton LUGINALAJM.

Gjetjet për gjendjen momentale të votuesve të agjencisë Stata.rs, të marra nga profesoresha e Fakultetit të Shkencave Organizative (FON) Jovanka Vukmiroviq, janë bërë në muajin janar dhe siç thuhet, janë intervistuar gjithsej 808 të anketuar e kombinuar – intervistë online, telefonike dhe në terren.

Kush do të kishte fituar në Beograd nëse zgjedhjet do të ishin mbajtur në janar?!

Hulumtimi tregon se, nëse zgjedhjet në Beograd do të mbaheshin në janar të vitit 2022, lista e përbashkët e partive në pushtet, e përbërë nga Partia Progresive Serbe, së bashku me partnerët e saj tradicionalë të koalicionit dhe Partinë Socialiste të Serbisë, do të fitonte më shumë vota.

Sipas gjetjeve të Stata.rs, së bashku ata mund të llogarisin në një total prej 29.3 për qind të mbështetjes.

Vendin e dytë, sipas hulumtimit të përmendur, do ta zinte grupi opozitar “Serbia e Bashkuar”, shtylla kurrizore e të cilit përbëhet nga Partia Popullore, Partia për Liri dhe Drejtësi, Partia Demokratike dhe Lëvizja e Qytetarëve të Lirë, me një total. prej 28.2 për qind mbështetje.

Rezultatet e hulumtimit tregojnë se koalicioni i të Gjelbërve, i cili ndër të tjera përbëhet nga Lëvizja Mos Mbytet Beogradi, Kryengritja Ekologjike, Së bashku për Serbinë (Veprimi OGP), mund të numërojë 7,1 për qind të votave.

Sipas të dhënave të agjencisë Stata.rs, Partia Serbe e të Përbetuarve, do ta kalonte cenzuisn me 4,6 për qind dhe koalicioni i Partisë Demokratike të Serbisë dhe Lëvizja për Rindërtimin e Mbretërisë së Serbisë me 3,6 për qind.

Ashtu si anketat e mëparshme të agjencive të tjera, sondazhi i Stata.rs tregon se ka një numër të konsiderueshëm votuesish që janë të pavendosur ose nuk dinë se kur të votojnë (gjithsej 19.4 për qind e të anketuarve)./LUGINALAJM/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *