Sinani: Luli është shembulli se tragjedia e vdekjes edhe mund ta transformojë jetën në fat

Kryetarja e Preshevës, Ardita Sinani, të dielën ka takuar Lulzim Sylejmanin, njëri nga shtatë të mbijetuarit e tragjedisë në Hungari.

Në një shkrim në Facebook, ka thënë se Luli është shembulli se tragjedia e vdekjes edhe mund ta transformojë jetën në fat.

Sinani tha përjetimi i tij nga Bushtrani është e vërteta e tragjedisë, dhimbjes, vdekjes, mbijetesës dhe jetës.

Rrëfimi i tij nuk kishte sesi të mos na shfaqte dr. Xhejlanës, dr.Beqës, Tosit dhe mua, tmerrin e asaj tragjedie, pa e përjetuar.

Luli është i shpëtuari që shpëtoi të tjerë në aksidentin e autobusit në Bullgari që mori jetën e 45 udhëtarëve. Luli ishte më mirë me shëndet. Falë Zotit. Falë mjekëve. Është emri i guximit. Solidaritetit. Njerëzores.

Një përjetim që nuk mund të mos na parafytyronte bashkudhëtarët e tij, edhe pa i njohur. Ata dhe ato që sot prehen në paqe në botën e amshueshme. Familjarët e tyre. Të dashurit e tyre.

Ata dhe ato që mbijetuan.

Mirë se vjen në shtëpi Luli. Paç gjithmonë shëndet dhe lumturi.

E tërë Lugina është me ty. Krenohet me ty“, shkroi Sinani.

Ndryshe, të premten, më 3 dhjetor, në Maqedoninë e Veriut janë dorëzuar trupat e pajetë të 45 personave që vdiqën më 23 nëntor, në Bullgari në aksidentin me autobusin e agjencisë “Besa Trans”.

Trupat e viktimave janë bartur me dy avionë ushtarakë bullgarë, ndërsa në Aeroportin e Shkupit janë pritur nga drejtuesit më të lartë të institucioneve e përfaqësues nga Kosova e Shqipëria, dhe më pas në mënyrë të organizuar u janë dorëzuar familjarëve në vendbanimet e tyre ku edhe janë varrosur.

Në mesin e viktimave ishin edhe 12 fëmijë, ndërsa shumica kanë qenë familjarë që kishin udhëtuar në Stamboll të Turqisë për një vizitë treditore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *