Sertić u Bujanovcu razgovarao sa privrednicima s juga Srbije

387

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je nakon razgovora sa privrednicima Bujanovca, Preševa i Medveđe da je dobro što su otvoreno razgovarali o problemima na jugu Srbije poručivši da je važno da se privrednici uključe u projekte prekogranične saradnje.

On je poručio prisutnima u sali opštine Bujanovac da privrednicima uvek nedostaje novac jer to zna iz iskustva dok se i sam bavio privatnim poslom.

“Dobro je što smo razgovarali, jer ovde dugo nije postojao direktan dijalog sa privrednicima pa se možda zbog toga i neko poverenje izgubilo. Ono što smo im rekli je da ćemo izgraditi institucionalne okvire kojima ćemo im pomoći. U tom smislu je i promena celokupnog sistema privrednih komora a tu je i Koordinaciono telo koje pomaže direktno,” rekao je on.

Prema Sertićevim rečima, veoma je važno da se privrednici i sve međunarodne institucije koje mogu da pomognu uključe u projekte prekogranične saradnje.

To, kako je dodao, nije lako jer mnogi ne znaju kako da napišu projekte i zato su komora, Agencija za regionalni razvoj, opština i Koordinaciono telo važni.

Ministar je poručio da para „na izvolte nema“ ali ima novca koji može da se obezbedi na neki drugi način.

Vlada Srbije je preko Koordinacionog tela obezbedila za Preševo, Bujanovac i Medveđu 260 miliona dinara za infrastrukturne projekte u ovoj godini i još dodatnih 166 miliona za projekte zapošljavanja.

Kako je naveo predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković do sada je zahvaljujući podsticajnim sredstvima posao na tom području dobilo više od 100 radnika.

Razgovoru sa privrednicima prisustvovao su i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i direktorka Fonda za razvoj Srbije Slađana Backović./LuginaLajm/
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *