Serbia “mbyllet” për pesë ditë e ardhshme – ja çka do të funksionojë ditët në vijim

Kryeministrja e Serbisë, Ana Brnabic, tha pas seancës së Shtabit të Krizave, që nga sonte deri të hënën, do të punojnë vetëm dyqane ushqimoret, barnatoret dhe pikat e karburantit, por se nuk do të ketë otë policore.

Masat do të jenë të vlefshme nga e mërkura (sot), 17 mars deri të dielën, 21 mars, njoftoi Qeveria e Serbisë dhe deklaroi se masat do të jenë në fuqi si në fundjavën e kaluar., pra, prej sonte në 20:00h respektivisht prej orës 21:00, gjithçka që u përcaktua në seancë do të mbyllet.

Kafenetë, restorantet, baret, qendrat tregtare, të gjitha dyqanet (përveç dyqaneve ushqimore), kinematë, muzet, galeritë, sallonet e bukurisë dhe parukerisë, kazinot, sallat e lojërave për fëmijë, palestrat, qendrat e fitnesit, pishinat, balona sportive, nuk do të mundë të funksionojnë deri të hënën e 21 marsit.

Nga ana tjetër farmacitë, laboratorët, klinikat dentare dhe veterinare, farmacitë veterinare, dyqanet ushqimore, tregjet, tregjet e gjelbërta, dyqanet e ushqimit për kafshët, pesë dyqane, kioska dhe gazetarë lejohen të veprojnë.

Restorantet dhe baret brenda hotelit dhe akomodimet e tjera të kategorizuara mund të funksionojnë ekskluzivisht për mysafirët që kanë një qëndrim të regjistruar në atë hotel, si dhe ambiente sportive për përgatitjen dhe mbajtjen e garave të regjistruara brenda federatave kombëtare sportive kompetente.

Meqenëse fundjava zakonisht nuk funksionon, qeveria theksoi që masat e mbylljes nuk zbatohen për kompanitë, fabrikat dhe organizatat e tyre të brendshme të punës dhe aktivitetet e biznesit. Gjithashtu, gjatë orarit normal të punës, të gjithë sportelet e administratës shtetërore, zyrat postare, bankat, kompanitë e sigurimeve, zyrat e këmbimit do të hapen.

Siç është theksuar, nuk lejohet sporteli i shitjes së ushqimit në restorante, si dhe sporteli i shitjes së kafesë dhe pijeve në bare në shëtitore.

Tregjet e gjelbërta në Beograd do të punojnë si zakonisht në ditët e aplikimit të masave të reja epidemiologjike, nga 17 deri në 21 Mars, njoftoi sot ndërmarrja publike “Gradske pijace”.

Të gjitha zyrat e noterisë në Serbi vazhdojnë të punojnë si zakonisht, në ditë pune nga ora 9 e mëngjesit deri në ora 5 pas dite, në përputhje me masat anti-epidemike, njoftoi sot Dhoma e Noterisë e Serbisë.

Siç është theksuar, masat e reja për shtypjen e epidemisë nuk i referohen ndryshimit të regjimit të punës të organeve shtetërore dhe shërbimeve publike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *