Serbët në veri bllokojnë pikën kufitare në Jarinje – policia e Kosovës u thotë që të shpërndahen (VIDEO)

Serbët nga veriu i Kosovës bllokuan pikën kufitare të Jarinjes në të dy drejtimet dhe anëtarët e Njësisë Speciale të forcave policore të Republikës së Kosovës kërkuan që ata të shpërndaheshin.

Kështu shkruajnë mediat në gjuhën serbe, sipas të cilave numër i madh i qytetarëve të pakënaqur u mblodhën për shkak të rritjes së pranisë së njësive speciale dhe vendosjes së njoftuar të reciprocitetit, nga autoritetet në Prishtinë, për shenjat e komunikacionit me shenjat e Republikës së Serbisë.

Kështu, siç raportohet më tej, ata kanë ndaluar trafikun në të dy korsitë dhe njësitë speciale po u kërkojnë atyre të shpërndahen.

Madje, siç pretendohet nga mediat në gjuhën serbe, aktualisht ka një tension të madh në Jarinje.

“Qytetarët thonë se ata erdhën për të shprehur në mënyrë paqësore pakënaqësinë e tyre dhe se ishin njësitë e ROSU që ishin të parët që bllokuan rrugën dhe i trembën qytetarët përgjatë gjithë rrugës për në Mitrovicë me tuba të gjatë”, shkruajnë mediat në gjuhën serbe, përcjell Telegrafi.

Që nga mëngjesi, një numër i madh i mbrojtësve të njësive speciale të policisë së Kosovës kanë qenë të pranishëm në vendkalimin Jarinje, të cilët janë vendosur jo vetëm në Jarinje, por edhe në kalimin tjetër drejt Serbisë, Brnjak, si dhe në të gjithë veriun e Kosovës. /Telegrafi/

https://www.youtube.com/watch?v=I1–wBTM4Q4&t=107s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *