Sami Lushtaku dënohet me 12 vjet burg, Sylejman Selimi me 6 vjet

352

downloadKryetari i Skenderajt Sami Lushtaku është dënuar me 12 vjet burg ndërsa ish komandanti i UÇK-së Sylejman Selimi është dënuar me 6 vjet burg.

Vendimi është marrë para pak minutash në Gjykatën Themelore në Mitrovicë.

Gazeta Express mëson se Sami Lushtaku është shpallus fajtor sepse i mori jetën një personi në Shtator të 1998 dhe u dënua me 12 vjet burgim.

Ndërsa, Sylejman Selimi është shpallur fajtor si pjestar e UÇK’së ka shkelur konventat e luftës, duke e trajtuar çnjerëzisht një dëshmitar si spiun serb dhe u denua me 6 vjet burgim.

Ky është aktvendimi për grupin ‘Drenica’:

Pika 1. Sami Lushtaku është fajtor sepse i mori jetën një personi. Shtator 1998. Dënohet me 12 vjet burgim.

Pika 2. Sylejman Selimi është fajtor. Si pjese e UÇK ka shkelur konventat e luftës, duke e trajtuar çnjerëzisht një dëshmitar si spiun serb. Dënohet me 6 vjet burgim./LuginaLajm/
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *