PVD edhe njëherë fton partitë shqiptare në Luginë mbi formimin e listës së përbashkët parlamentare

Përmes një kumtese për opinion, Partia për Veprim Demokratik edhe njëherë i ka ftuar partitë politike shqiptare në Luginë të Preshevës për krijimin e listës së përbashkët, derisa ka paraqitur qëndrimet që sot dy organet më të larta të këtij subjekti, kanë aprovuar.

Në kumtesën e fundit të PVD-së, ndër të tjera, thuhet:

– Partia për Veprim Demokratik fton partitë politike shqiptare të Luginës së Preshevës të bashkohen rreth një Liste të përbashkët për zgjedhjet parlamentare të 3 Prill 2022.

– Partia për Veprim Demokratik, duke qenë e vetëdijshme për procedurat, afatet kohore të parapara me Ligj dhe domosdoshmërinë e respektimit të të njëjtave, fton partitë politike partnere që vendimin për pjesëmarrje në zgjedhjet parlamentare, përcaktimin e kandidatëve dhe të gjitha parapërgatitjet tjera t’i koordinojmë dhe përshpejtojmë, në mënyrë që të fillohet sa më parë me përgatitjet e nevojshme për çertifikimin e listës zgjedhore.

– Partia për Veprim Demokratik konsideron që udhërrëfyes i orientimit politik të shqiptarëve të Luginës së Preshevës dhe korniza e veprimit politik duhet të jenë të bazuara në dokumentet dhe platformat e aprovuara nga të gjitha partitë politike shqiptare të Luginës së Preshevës, që për qëllim kanë avancimin e të drejtave dhe përmirësimin e pozitës kolektive të shqiptarëve të Luginës.

– Partia për Veprim Demokratik shpreh shqetësim mbi tendencat për t’i vendosur interesat individuale mbi ato kolektive. Këshilli Qendror dhe Këshilli politik i Partisë për Veprim Demokratik kanë mbështetur qasjen, përfaqësimin dhe orientimin politik të deputetëve shqiptarë gjatë mandatit të kaluar parlamentarë.

– Partia për Veprim Demokratik, edhe në këtë mbledhje, ka rikonfirmuar kandidimin e Kryetarit të PVD, z.Shaip Kamberi, për deputet dhe ka autorizuar atë për dialog me partitë e tjera.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *