Pushteti Vuçiq-Daçiq po e mbanë Shqiprim Arifin në qeverisje të Preshevës

Partia për Veprim Demokratik, përmes një reagimi, ka kritikuar kryetarin në detyrë, Shqiprim Arifin, se falë qeverisjes qëndrore të Aleksadar Vuçiqit e Ivica Daçiqit, ai po mbijeton në pushtetin lokal të Preshevës.

“Pushteti Vuçiq-Daçiq po e mbanë Shqiprim Arifin në pushtet edhe pse është pakicë politike, por nuk do të mund ta ndalojë vullnetin e shumicës së qytetarëve të Preshevës” – thuhet në reagimin e PVD-së.

Partia për Veprim Demokratik e konsideron skandaloz vendimin e Qeverisë së Republikës së Serbisë (SNS-SPS) për t’ia mundësuar shumicën vendimmarrëse Shqiprim Arifit në Organin e Përkohshëm.

“Jo vetëm që pushteti Vuçiq-Daçiq në Beograd ka vendosur që shumicën e Organit të Përkohshëm ta përbëjë vetëm një pjesë e ish-partnerëve të koalicionit qeverisës komunal, duke e përjashtuar krejtësisht LR e Sami Salihut; por edhe nuk e ka respektuar as kriterin e shumicës parlamentare.

Pushteti Vuçiq-Daçiq ka vendosur që 17 këshilltarë komunalë (15 nga APN dhe 2 nga SNS-PUPS-SPS) të përfaqësohen me 3 anëtarë në Organin e Përkohshëm: Shqiprim Arifi – Amir Latifi (APN) dhe Branko Trajkoviqi (SNS-PUPS-SPS); teksa 21 këshilltarë komunalë (PDSH-11, PVD-6, LR -3 dhe BDL-1) të përfaqësohen me 2 anëtarë: Ardita Sinani (PVD) dhe Ragmi Mustafa (PDSH)” – thuhet ndër të tjera në reagimin PVD-së.

Më poshtë mundë të lexoni të plotë reagimin e PVD-së, pas emërimit të Shqiprim Arifit për kryetar të organit të dhunshëm në Preshevë:

Pushteti Vuçiq-Daçiq po e mbanë Shqiprim Arifin në pushtet edhe pse është pakicë politike, por nuk do të mund ta ndalojë vullnetin e shumicës së qytetarëve të Preshevës.

Partia për Veprim Demokratik e konsideron skandaloz vendimin e Qeverisë së Republikës së Serbisë (SNS-SPS) për t’ia mundësuar shumicën vendimmarrëse Shqiprim Arifit në Organin e Përkohshëm.

Jo vetëm që pushteti Vuçiq-Daçiq në Beograd ka vendosur që shumicën e Organit të Përkohshëm ta përbëjë vetëm një pjesë e ish-partnerëve të koalicionit qeverisës komunal, duke e përjashtuar krejtësisht LR e Sami Salihut; por edhe nuk e ka respektuar as kriterin e shumicës parlamentare.

Pushteti Vuçiq-Daçiq ka vendosur që 17 këshilltarë komunalë (15 nga APN dhe 2 nga SNS-PUPS-SPS) të përfaqësohen me 3 anëtarë në Organin e Përkohshëm: Shqiprim Arifi – Amir Latifi (APN) dhe Branko Trajkoviqi (SNS-PUPS-SPS); teksa 21 këshilltarë komunalë (PDSH-11, PVD-6, LR -3 dhe BDL-1) të përfaqësohen me 2 anëtarë: Ardita Sinani (PVD) dhe Ragmi Mustafa (PDSH).

Pra, pushteti Vuçiq-Daçiq përmbyti rezultatin e vullnetit popullor në Preshevë me një vendim nga zyrja e Beogradit. Si Stalini, që thoshte se nuk është më rëndësi kush voton, por kush numëron!

Ky vendim i pushtetit në Beograd për ta favorizuar Shqiprim Arifin e shndërron Organin e Përkohshëm në Organ të Dhunshëm, sikurse në kohën e Millosheviqit, kur Beogradi i vendoste qeveritarët e pakicës politike për udhëheqës të Preshevës.

Por, ky vendim nuk është ndonjë befasi. Nuk është se pushteti Vuçiq-Daçiq nuk e di se 17 është më pak se 21. Por thjesht, ata e duan Shqiprim Arifin për vendimmarës në emër të Preshevës. Këtë e di tashmë secili njeri i vetedijshëm politikisht. Madje e pranojnë privatisht dhe ata pak simpatizantët e mbetur të Shqiprim Arifit.

Kjo u dëshmua edhe me rastin e vendimit për Organin e Përkohshëm më vitin 2017, apo edhe gjatë tërë këtij mandati të fundit, ku ishin dy votat përcaktuese të këshilltarëve të SNS-PUPS-SPS të Vuçiqit dhe Daçiqit, që ia mundësonin kryeatarllëkun Shqiprim Arifit.

Por, sado që pushteti Vuçiq-Daçiq në Beograd dëshmon se e do vetëm Shqiprim Arifin dhe SNS-PUPS-SPS në qeverisjen e Preshevës, përfaqësuesja e Partisë për Veprim Demokratik nuk do t’i bindet këtij vullneti, duke mbikëqyrur çdo vendim të Organit të Dhunshëm.

Pushteti Vuçiq-Daçiq edhe mund të vazhdojë ta përdor pushtetin dhe mekanizmat e tij, për ta shpëtuar Shqiprim Arifin. Por nuk do të mundet të shpëtojë nga vota e qytetarëve. Po afrohet dita kur do ta kthejmë demokracinë duke e dërguar pakicën politike në opozitë.

Dita kur do t’i japim bashkërisht fund qeverisjes skandaloze të Shqiprim Arifit, e cila e përkeqësoi edhe më shumë keqeverisjen 12 vjeçare të Ragmi Mustafës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *