Posle sramotne odbrane muškarca koji je vezao psa za auto i vukao ga, podneta krivična prijava protiv njega

“Samo sam hteo da ga vratim kući” – branio se Bujanovčanin

Protiv pedestdevetogodišnjeg muškarca iz okoline Bujanovca koji se sumnjiči da je vezao psa za automobil i vukao ga ulicombiće podneta krivična prijava, saopšteno je iz Policijske uprave u Vranju.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, krivična prijava će biti podneta zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja, prenose Bujanovačke.

Bujanovčanin koji se sumnjiči da je vezao psa za zadnji deo svog automobila i vukao ga po ulici, u utorak je saslušan u policiji.

Video snimak Bujanovačkih izazvao je brojne komentara građana na našoj FB stranici u kojima se tražila hitna reakcija policije i tužilaštva.

Podsetimo, B. S., saslušan je u policiji u utorak zbog sumnje na zlostavljanje i mučenje životinja, a za Bujanovačke je rekao da mu nije bila namera da maltretira svog psa i da to nikada nije radio.

On je izjavio da je pas dobro i da nema nikakve povrede, kao i da ga je vukao svega nekoliko metara.

Ispalo je tako i izgledalo je loše, a ja sam samo hteo da sklonim svog psa, kojeg čuvam već 6 godina, sa kružnog toka gde sam ga zatekao nakon što se izgubio šest dana ranije. Morao sam da ga spasim od pasa lutalica koji su ga jurili, a da mi ne pobegne. Najpre sam ga stavio u prtljažnik, ali je iskočio. Da ne bi napravio zastoj na kružnom vezao sam ga kuku na autu i tako vozio samo do benzinske pumpe, nekoliko metara – rekao je B. S.

Dodao je da je potom psa pešice vratio kući u Bujanovačku Banju.

– Ćirko, kako ga zovemo, nije povređen i sve je u redu. Nikada nisam maltretirao svog psa ili bilo koju drugu životinju. Samo sam hteo da ga vratim kući – naglasio je on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *