Politikania serbe nga Kosova: “Serbia e njohu pavarësinë e Kosovës të premten në Mynih”

1007

Siç ka thënë Trajkoviq lëvizjet në Mynih shpiejn tek ajo që presidenti i SHBA’së, Donald Trump, e kishte përmendur në letrat e tij dërguar Thaçit dhe Vuçiqit ku i ftonte në Shtëpinë e Bardhë për të nëshkruar atë që e quante ‘marrëveshje historike’.

Politikanja serbe, Rada Trajkoviq, thotë se shteti i Serbisë e ka njohur pavarësiën e Republikës së Kosovës të premten kur në Mynih të Gjermanisë ka nënshkruar marrëveshjet për ndërtimin e hekurudhës Prishtinë-Beograd.

Siç ka thënë Trajkoviq lëvizjet në Mynih shpiejn tek ajo që presidenti i SHBA’së, Donald Trump, e kishte përmendur në letrat e tij dërguar Thaçit dhe Vuçiqit ku i ftonte në Shtëpinë e Bardhë për të nëshkruar atë që e quante ‘marrëveshje historike’.

Për Direktno.rs, Trajkoviq ka folur edhe për marrëveshjen rreth hekurudhave, duke thënë se trajektorja për të cilën përfolet se do t’i bie hekurudha Fushë Kosovë- Merdare është totalisht jashtë funksionit dhe që kërkon një shumë të madhe të hollash për ta rikonstruktuar.

Ajo ka përmendur në anën tjetër edhe refuzimin e Albin Kurtit për të pranuar marrëveshjet pasi sipas tij ishin arritur nga njerëz që nuk kishin legjitimitet nga qeveria e re.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *