Policia maqedonase me gazë lotësjellës në parandalimin e emigrantëve; pesë emigrant të lënduar rëndë

253

blic 2Policia e Maqedonisë, ka hedhur lotësjellës në tentim për t’i parandaluar disa mijëra emigrantë që po tentonin të hyjnë nga Greqia. AFP, njofton se pesë emigrant janë të lënduar rëndë, ndërsa Policia e Maqedonisë, krejtësisht e ka mbyllur kufirin me Greqinë, dhe se ka dërguar njësitit e veprimeve të shpejta të policisë.
Nga mediat botërore, bëhet e ditur se mijëra njerëz nga Lindja e Mesme , Afrika dhe Azia, natën e mbrëmshme e kanë kaluar në “tokën e askujt” në mes zonën e greqisë dhe Maqedonisë, ashtu që Maqedonia ka shpallë gjendje të jashtëzakonshme dhe ka mbyllur kufirin jugur me Greqinë për emigrantët dhe refugjatët nga Lindja e Mesme.
Megjithate, Maqedonia ka të drejtën që në përputhje me ligjet ndërkombëtare, të I kontrollë personat që hynë në territorin maqedonas, dhe t’I ndalojë hyrjen atyre personave të cilët nuk I përmbushin krietrijumet – ka bërë të ditur përmes një kumtese shërbimi i komesariatit për zgjerim Johanes han.
Nga ana tjetër, lidershipi institucional maqedonas, sot nuk është paraqitur ende në media, dhe se pritet që në orët në vijim të dalin me të dhëna konkrete./Lugina-Lajm/

blic 3

bblic 1
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *