Pesë marrëveshjet që u nënshkruan në samitin e Ballkanit të Hapur

Shqipëria, Serbia dhe Maqedonia e Veriut nënshkruan këtë të martë pesë marrëveshje bashkëpunimi mes tyre, në kuadër të samitit “Open Balkan”.

Të gjitha marrëveshjet e nënshkruara:

1-Marrëveshje për qasjen e lirë në tregun e punës në Ballkanin Perëndimor.

2-Marrëveshje për ndërlidhjen e skemave për identifikimin elektronik të qytetarëve të Ballkanit Perëndimor

3-Marrëveshje e bashkëpunimit në fushën e veterinarisë, ushqimit, sigurisë ushqimore dhe fushën hidrosanitare në Ballkanin Perëndimor.

4-Marrëveshje dypalëshe mes Serbisë dhe Këshillit të Ministrave të Shqipërisë për njohjen e ndërsjellë të operatorëve të autorizuar ekonomikë për autorizimet e sigurisë dhe sigurimet.

5-Marrëveshje dypalëshe mes Maqedonisë së Veriut dhe Këshillit të Ministrave të Shqipërisë për njohjen e ndërsjellë të operatorëve të autorizuar ekonomikë për autorizimet e sigurisë dhe sigurimet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *