Parlamenti i Malit të Zi miratoi Rezolutën mbi Srebrenicën VIDEO

Parlamenti i Malit të Zi miratoi “Rezolutën mbi Gjenocidin e Srebrenicës”.
Rezoluta, për të cilën votuan 55 deputetë, ndërsa 19 ishin kundër, thotë se: “Parlamenti i Malit të Zi:

1) dënon me forcë gjenocidin në Srebrenica;
2) Pranon që gjenocidi ndodhi në tokën Evropiane pas Luftës së Dytë Botërore, në të cilën u vranë mbi 8,000 civilë boshnjakë;

3) të ndalojë mohimin publik të ekzistencës ose zvogëlimin e gjenocidit në Srebrenica;

4) shpall 11 korrikun Ditën e Përkujtimit për Viktimat e Srebrenicës;

5) konfirmon vendosmërinë e shtetit të Malit të Zi, një anëtar i plotë i aleancës së NATO-s, për të afirmuar vlerat e paqes dhe stabilitetit;

6) u bën thirrje institucioneve kompetente të hetojnë dhe ndjekin penalisht të akuzuarit për gjenocid në Srebrenica, krime lufte dhe krime kundër njerëzimit;

7) Shpreh ngushëllimet e saj për të gjitha viktimat e luftërave në ish-Jugosllavi, si dhe për familjet e tyre, dhe u bën thirrje të gjitha shteteve fqinje të vazhdojnë të sigurojnë drejtësi dhe mbështetje afatgjatë për të mbijetuarit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *