Palmer: Inkurajues bashkëpunimi i Kosovës dhe Serbisë në luftën kundër Koronavirusit

181

I dërguari i Posaçëm për Ballkanin Perëndimor, Matthew Palmer, ka thënë se bashkëpunimi në mes të Kosovës dhe Serbisë në luftën kundër Koronavirusit është tejet inkurajues.

“Lajm i rrallë i mirë në këtë situatë është rritja e tregtisë”, ka thënë Palmer për Zërin e Amerikës.

“Poashtu ka bashkëpunim në kujdesin shëndetësor. Kosova dhe Serbia, besoj unë, janë të dyja në sistemin e “Korridorit të Gjelbër”. Në fakt, mendoj se të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor janë pjesë e “Korridorit të Gjelbër (sipas marrëveshjes së CEFTA-s) e cila lehtëson dhe përshpejton shkëmbimin e ushqimit dhe të barnave gjatë krizës”.

“Është shumë inkurajues të shohësh Kosovën dhe Serbinë në gjetjen e pikave të përbashkëta dhe bashkëpunimit për të tejkaluar një kërcënim të përbashkët”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *