Obeležen Dan zastave u Bujanovcu i Preševu

237

Dan zastave, nacionalni praznik Albanije, obeležene je danas ističanjem albanske zastave na zgradama Nacionalnog saveta Albanaca u Bujanovcu kao i na zgradama opštine Preševo i Bujanovac.

Na opštinskoj zgradi u Bujanovcu albanska zastava je istaknuta pored srpske, a isto je urađeno i na zgradi opštine Preševo, javlja reporter Tanjuga.

Centralna proslava Dana zastave organizovana je u Nacionalnom savetu Albanaca u Bujanovcu čiji je predsednik Jonuz Musliju istakao zastavu na terasi tog objekta.

Musliju, koji je zastavu postavio u prisustvu predsednika opština Bujanovac i Preševo Nagiba Arija i Ragmija Mustafe, čestitao je okupljenima Dan zastave.

Musiju je rekao za tu agenciju i da je Dan zastave praznik svih Albanaca bez obzira gde oni žive, dok je Mustafa najavio da će se ponovo tražiti od državnih organa da se omogući slobodna upotreba nacionalne zastave i simbola Albanaca
Svečane akademije povodm Dana zastave organizovane su i u domovima kulture u Bujanovcu i Preševu a tokom obeležavanja nije bilo incidenata.

Za razliku od prethodnih godina nije bilo protestnih šetnji povodom Dana zastave u Preševu a u čestitkama lokalnih političkih lidera se najavljuje nastavak zalaganja za rešavanje vitalnih problema Albanaca u Preševskoj dolini.

Agencija “Preševa jon” prenosi čestitku čelnika Pokreta za demokratsko delovanje Rize Haljimija i Šaipa Kamebrija, koji nisu prisustvovali svečnosti u Nacionalnom savetu Albanaca u Bujanovcu./LuginaLajm/
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *