Nxënësit e shkollave të mesme në Bujanoc rregullojnë mensën në “Sezai Surroi” (FOTO)

Nxënësit e shkollës së mesme “Sezai Suroi” nga Bujanoci tani do të ushqehen në një ambient shumë më të këndshëm, sepse dje, së bashku me miqtë e tyre nga “Sveti Sava”, ata rregulluan mensën në shkollën e tyre. Pesëmbëdhjetë të rinj pikturuan murin në këto hapësira, gjithashtu pikturuan karriget dhe montuan tavolinat në të cilat ata do të jenë në gjendje të hanë në të ardhmen.

Kjo ishte një përvojë e shkëlqyer për të dy nxënësit shqiptarë dhe serbë të shkollave të mesme dhe të gjithë bien dakord që një veprim i ngjashëm duhet të riorganizohet.

Nxënësja e vitit të IV Leoneta Bekiri thotë se ata kanë kaluar mirë, por gjithashtu kanë bërë një gjë shumë të dobishme për bashkëmoshatarët e tyre, të cilët do ta përdorin mensën deri në fund të vitit shkollor, dhe për brezat e ardhshëm të kësaj shkolle. Siç thotë ajo, shkolla nuk kishte mensë më parë dhe nxënësit kryesisht ushqeheshin në korridor ose në oborr, varësisht nga kushtet e motit.

“Ne patëm mundësinë të shoqërohemi dhe të punojmë me nxënësit e shkollës së mesme serbe “Sveti Sava”. Për mua personalisht, ky është aktiviteti i parë që kam mundësinë të punoj me të rinj nga komunitetet e tjera. Më duhet të them se kam pasur vështirësi të komunikoja me ta për shkak të gjuhës, por ishte shumë kënaqësi të shikoje se si përpiqesh të shprehesh duke përdorur gjuhën e trupit dhe gjestet tona. Me të vërtetë kemi shijuar çdo minutë ”, thotë Bekiri.

Kjo ishte një përvojë e paharrueshme edhe për nxënësit e shkollës së mesme serbe, dhe ata thonë se miqtë e tyre nga shkolla “Sezai Suroi” i mirëpritën ata shumë mirë.

“Duke punuar së bashku, ne zbukuruam një dhomë të shkollës së tyre, dhe gjithashtu kaluam shumë mirë. Shoqja ime Katarina dhe unë tashmë kemi pasur mundësinë të marrim pjesë në punëtori të ngjashme, kështu që ne e dinim saktësisht se çfarë të bënim. E vetmja gjë e dobët e kësaj strehe është se nuk kishim kohë të mjaftueshme për të takuar miq të rinj, prandaj duhet ta korrigjojmë atë. Mezi presim për një miqësi të re ”, thotë Stefan Stoshiq, një nxënës i shkollës” Sveti Sava “në Bujanoc.

Ky është aktiviteti i parë nga veprimet e përbashkëta të planifikuara të të rinjve serbë dhe shqiptarë në Bujanoc, në të cilin ata do të punojnë së bashku për të krijuar kushte më të mira për tu rritur në këtë qytet.

Ky aktivitet zbatohet në kuadër të projektit Amplifikimi i Zërave Lokal për Zhvillim të Barabartë (ALVED) i financuar nga Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar dhe zbatuar nga iniciativa për Ndryshim Paqësor dhe Njerëzit në Nevojë në partneritet me Iniciativat Qytetare, PEN – Rrjeti i Pedagogëve të Peer dhe NGO Aktiv./LUGINALAJM/

 

rftfrrf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *