Njohja e diplomave të Luginës, Nagavci thotë se po e trajton këtë çështje me prioritet

Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI), Arbërie Nagavci, tha se janë duke punuar për njohjen e diplomave të studentëve nga Lugina e Preshevës, duke shtuar se nuk do ta neglizhojnë këtë çështje.

Nagavci, tha se janë duke i trajtuar me prioritet njohjen e diplomave për të gjithë studentët që kanë përfunduar studimet jashtë vendit.

“Po njohja e diplomave është një proces i cili menaxhohet nga Ministria e Arsimit dhe kjo është jo vetëm për studentët e Luginës por këtu tek ne edhe për studentët e tjerë që i kanë kryer studimet në vendet e ndryshme të Botës apo edhe ata që në të kaluarën kanë pasur disa vështirësi. Janë probleme te kamotshme të cilat ne jemi duke i trajtuar me prioritet, besoj do angazhohemi fort që të gjejmë një zgjidhje ashtu që për të gjitha ato çështje dhe studentët mos të pësojnë që pa fajin e tyre kanë ardhur në një situatë ku për shkak të neglizhencës, pakujdesisë apo edhe dështimit të qëllimshëm të personave që kanë pasur përgjegjësi, t’i vuajnë pasojat tashmë studentët”, tha ajo.

Tutje, Nagavci ka folur edhe rreth mësimit plotësues që po mbahet nëpër shkolla për kompensimin e ngecjeve në mësimnxënie.  Ajo tha se ka qenë sfidë, pasi ka qenë përvojë e re për mësimdhënësit.

“Po mund të jetë, por përveç që është sfidë, është më tepër angazhim për mësimdhënësit, dhe ka shumë shkolla që edhe ashtu shumë mësimdhënës kanë mbajtur mësimin plotësues për nxënësit që kanë pasur vështirësi në nxënie, ashtu edhe për pjesën tjetër, pra ka qenë një përvojë e re për mësimdhënësit, por në anën tjetër ajo se çfarë pajtohem është se ka qenë vendosja e nxënësve nëpër klasë të ndryshme që ka sjell nevojë për kujdes më të shtuar dhe që duhet të menaxhohet më mirë në të ardhmen”.

Ministrja Nagavci tha se do duhet një kohë e gjatë që të kompensohen dëmet e shkaktuar nga pandemia në arsim.

“Po ka qenë mjaft sfiduese, nuk është se janë bërë hulumtime të sakta edhe të plota, por që pandemia ka sjell mjaft pasoja dhe do të na duhet një kohë e gjatë që t’i plotësojmë dëmet e shkaktuara nga pandemia”, theksoi tutje ajo.

Tutje, ajo tha se janë duke punuar maksimalisht që të kompensojnë humbjet nga pandemia dhe të përmirësojnë gjendjen në arsim.

“Po pranimi i detyrës time ka qenë edhe ashtu në një gjendje jo të mirë, ku përveç sfidave që ballafaqohet arsimi ndër vite e me dekada tashmë kemi filluar punën me kohën kur jemi përballë edhe me kushtet e pandemisë kështu që jemi munduar për sa është e mundur të kompensojmë edhe humbjet që janë krijuar nga pandemia dhe të sigurohemi për shëndetin e nxënësve dhe të mësimdhënësve që të mos na mungojnë edhe rezultatet në mësimdhënie dhe mësimnxënie”, deklaroi Nagavci për Ekonomia Online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *