Mustafa: Beogradi i pa interesuar për zgjidhjen e problemit të Shqiptarëve të Luginës

Edhe 20 vjet pas marreveshjes se Konçulit shqiptaret e Lugines jane te pakenaqur me realizimin e kesaj marreveshje.
Dite me pare Ragmi Mustafa ne nje interviste tha se shqiptaret e Lugines se Presheves si zgjedhje me te mire e shohin bashkimin me republiken e Kosoves.

“Qeverite e shkuara te Serbise, asnjera prej tyre nuk ka treguar gatishmeri qe te ulet ne kete tryeze per te avansuar te drejtat e shqiptareve dhe ne kete fushe akoma probleme kane mbetur pa zgjidhur dhe presin per zgjidhje. Prandaj shqiptaret e Presheves, Bujanocit dhe Medvegjes nuk shikojne ndonje zgjidhje tjeter veqse zgjidhjes me te mire bashkimin me republiken e Kosoves.” ka thene Ragmi Mustafa, nenkryetar i komunes se Presheves.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *