Mr.Xhahit Ramadani i dërgon telegram ngushëllues familjes Daci: “Hamdiu ishte profesor i përkryer e patriot i pashoq”

Me rastin e ndarjes nga jeta të profesorit univesritar, Hamdi Daci me origjinë nga fshati Tërno, ish drejtori i Radio Televisionit të Bujanocit, Mr.Xhahit Ramadani, përmes një telegrami ka ngushëlluar familjen Daci, Tërnocin dhe mbarë popullin e Kosovës.

Ramadani në telegram ka përmendur edhe kontributin e jashtëzakonshëm të Hamdi Dacit të dhënë në arsimim shqip në Bujanoc.

”Kontributin e parë në përparimin e arsimit dhe edukimit shqiptar Hamdi Daci e ka dhën në Komunën e Bujanocit, si Sekretar i bashkësisë së arsimit në Komunën e Bujanocit, nënkryetar i komunës Bujanocit dhe Deputet i arsimit në Kuvendin Republikan të Serbisë.e më e vogël
Shkollave shqipe i u ndahej Buxheti aq sa donte Komuna.Skolla e qytetit të Bujanocit “Branko Radiëeviq“ thithte buxhetin më të madh, se Shkolla e Tënocit „Muharrem Kadriu“, megjithse ishte më e vogël” – thuhet në telegramin ngushëllues.

“Hamdiu për herë të parë filloi të zbatoj kriteret për finansim, sipas numrit të nxënësve, numrit të paraleleve, numrit të kryersve metrit katror të hapsirës shkollore.Në bazë të kritereve për finansim Shkolla e Tërnocit doli në vendin e parë” – thuhet në telegramin e Mr.Xhahit Ramadanit.

Ish inspektori republikan i arsimit, Xhahit Ramadani në telegram ka vlerësuar lartë rolin e Hamdi Dacit si profesor dhe atdhetarizmin e tij, pasi që ai u përndjek nga regjimit serb, si njeri i padëshiruar në Bujanoc.

“Hamdi Daci ishte profesor i përkryer, model për shumë çka. Bashëshort, baba, vëlla, xhaxha daj i dashur, idol i studentve.
Ishte patriot pa shoq. Në Bujanoc ku nacionalizmi serb i mbështetur nga Beogradi u bë shenjestër dhe cak i sulmeve të njipasnjishme nga sekretari i Komitetit Rangjel Velkoviqit. U detyrua të largohet nga Bujanoci. Por Dushko Ristiqi nuk e linte rahat as në Universitet.
Nuk ka peshoj që mundet me mat kontributin e prof.Hamdi Dacit dhën në fushën e arsimi në Bujanoc,Prishtin e Tetovë” – kujton Ramadani.

”Shumë e deshti Kosovën! Shumë e deshtëm Hamdiun!I qoft i leht dheu i Kosovës!
Familijarët net krenohen me profesorin Hamdi.
I PËRJETSHËM QOFT KUJTIMI PËR PROF.DR. HAMDI DACIN!” – thuhet në përfundim të telegramit.

Prof.Dr.Hamdi Daci ka ndërruar jetë ditë më parë, në moshën 82 vjeçare, dhe pas vetes ka lënë bashkëshorten dhe dy fëmijë.

Më poshtë mundë ta lexoni të plotë telegramin e Mr.Xhahit Ramadanit:

FORT ERESPEKTUARA FAMIJE DACI!
Lajmi për ndarjën nga jeta e Prof. Dr.Hamdi DACIT, ka mbushur pikllim;Tërnocin, Bujanocin, Luginën e Preshevës dhe mbar Kosovën.
Kontributin e parë në përparimin e arsimit dhe edukimit shqiptar Hamdi Daci e ka dhën në Komunën e Bujanocit, si Sekretar i bashkësisë së arsimit në Komunën e Bujanocit, nënkryetar i komunës Bujanocit dhe Deputet i arsimit në Kuvendin Republikan të Serbisë.e më e vogël
Shkollave shqipe i u ndahej Buxheti aq sa donte Komuna.Skolla e qytetit të Bujanocit “Branko Radiëeviq“ thithte buxhetin më të madh, se Shkolla e Tënocit „Muharrem Kadriu“, megjithse ishte më e vogul.
Hamdiu për herë të parë filloi të zbatoj kriteret për finansim, sipas numrit të nxënësve, numrit të paraleleve, numrit të kryersve metrit katror të hapsirës shkollore.Në bazë të kritereve për finansim Shkolla e Tërnocit doli në vendin e parë.
Si nënkryetar i Komunës së Bujanocit, deputet republikan kontribuoj në gjitha fushat e jetës edhe më shumë për shqiptarët. Me angazhimin e Ti u asfaltua rruga Bujanoc-Tërnoc, në vitin 1967.
Hamdi Daci ishte profesor i përkryer, model për shumë çka. Bashëshort, baba, vëlla, xhaxha daj i dashur, idol i studentve.
Ishte patriot pa shoq. Në Bujanoc ku nacionalizmi serb i mbështetur nga Beogradi u bë shenjestër dhe cak i sulmeve të njipasnjishme nga sekretari i Komitetit Rangjel Velkoviqit. U detyrua të largohet nga Bujanoci. Por Dushko Ristiqi nuk e linte rahat as në Universitet.
Nuk ka peshoj që mundet me mat kontributin e prof.Hamdi Dacit dhën në fushën e arsimi në Bujanoc,Prishtin e Tetovë.
Shumë e deshti Kosovën! Shumë e deshtëm Hamdiun!I qoft i leht dheu i Kosovës!
Familijarët net krenohen me profesorin Hamdi.
I PËRJETSHËM QOFT KUJTIMI PËR PROF.DR. HAMDI DACIN!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *