Mladi Albanci, Srbi i Romi obišli nekoliko verskih objekata na području opštine Bujanovac – dobili su važna istorijska saznanja (FOTO)

Multietnička grupa mladih (Albanaca, Srba i Roma) iz Bujanovca su proteklog vikenda posetile više različitih verskih objekata u opštini Bujanovac.

Ovom prilikom, mladi Albanci, Srbi i Romi iz Bujanovca, imali su priliku da prikupe različite podatke i priče o ovim verskim objektima, koji će potom biti predstavljeni u Vodiču koji će, kako se očekuje, objaviti koalicija lokalnih nevladinih organizacija, koje realizuju projekat „Rušenje barijera međureligijskom dijalogu mladih u Bujanovcu“, koji finansira američki NDI.

Tokom ove informativne posete, mladi su posetili sledeće verske objekte: Strukarsku džamiju u Vel. Ternovcu, Srpsku pravoslavnu crkvu u Bujanovcu, pravoslavnu crkvu u Ternovcu, Staru džamiju u Biljaču, džamiju u selu Nesalce, pravoslavnu crkvu i džamiju u selu Lučane.

Ove multietničke omladinske aktivnosti obeležene su u okviru projekta „Rušenje barijera međureligijskom dijalogu mladih u Bujanovcu“, koji finansira NDI.

U nastavku pogledajte fotografije sa ove posete koje su mladi Albanci i Srbi napravili na nekim verskim objektima u opštini Bujanovac./LUGINALAJM/

Leave a Reply

Your email address will not be published.