Mitroviq: Asnjë e mirë për qytetarët nga anëtarësimi i Komunës së Bujanocit në Unionin e Bashkive shqiptare

Kryetari i Partisë Progresiste serbe në Bujanoc, Nenad Mitroviq, ka komentuar anëtarësimin e Komunës së Bujanocit në Unionin e Bashkive shqiptare në rajon.

Mitroviq për portalin Pcinjski, ka deklaruar se Komuna e Bujanocit nuk do të përfitojë aspak nga anëtarësimi në Unionin e Komunave Shqiptare. Ai ka përmendur, se bashkimi është bërë për shkak të zhvillimit ekonomik, kulturës, turizmit dhe jetës shoqërore.

“Unë nuk shoh ndonjë ngjashmëri midis Bujanovcit dhe Preshevës dhe komunave që përbëjnë atë bashkësi të komunave shqiptare, dmth Prishtinës, Pejës, Prizrenit, Ferizajt dhe Gjakovës; Tirana dhe Gjirokastra shqiptare; në Maqedoninë Veriore Tetovë, Çair dhe Gostivar dhe në Malin e Zi Tuzi dhe Ulqin” – ka deklaruar Mitroviq.

“Kur flasim, për shembull, për turizmin – nuk mund të krahasoj qytetin bregdetar të Ulqinit në Mal të Zi dhe Bujanocit në mënyrë që përvojat turistike nga ai qytet të mos transferohen në komunën tonë. Unë ndaj të njëjtin mendim kur bëhet fjalë për zhvillimin ekonomik. Sidoqoftë, është menduar mirë sepse, siç njoftuan ata, Komuniteti i Komunave Shqiptare do të financohet përmes Asamblesë së Përgjithshme të komunitetit, nga paratë e qytetarëve të komunës së Bujanocit” – ka shtuar Mitroviq.

“Qytetarët e komunës së Bujanovcit do të vuajnë nga të gjitha këto dëme, pa marrë parasysh përkatësinë e tyre fetare dhe kombëtare, dhe paratë nga buxheti i komunës do të shkojnë në Unionin e Bashkive Shqiptare. Qëllimi është që të financohet Asambleja e komuniteteve të komunave shqiptare, ndërsa komuna e Bujanocit nuk do të përfitojë nga kjo – ka përfunduar Mitroviq.

Gjatë ditës së sotme, në Tiranë është zhvilluar Asambleja e Unionit të bashkive Shqiptare në rajon, ku Komuna e Bujanocit edhe zyrtarisht është bërë pjesë e saj./LUGINALAJM/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *