Më 18 shkurt, në Bujanoc organizohet aksion vullnetar për dhurimin e gjakut – ja ku është pikëgrumbullimi

Kryqi i Kuq në Bujanoc, në bashkëpunim me Institutin për Transfuzionin e Gjakut nga Nishi, të Enjten, 18 Shkurt 2021, po organizon një aksion të dhurimit vullnetar të gjakut në Shtëpinë e Kulturës në Bujanoc në periudhën nga ora 09:00h deri në 15:00h.

Grumbullimi i gjakut bëhet sipas orarit të planifikuar, sepse gjaku dhe përbërësit u duhen vazhdimisht pacientëve.

Në situatën COVID-19, trajtimi i transfuzionit duhet të jetë i vazhdueshëm dhe i sigurt dhe duhet të merret parasysh se mund të pritet një numër i reduktuar i dhuruesve të shëndetshëm të gjakut dhe një përgjigje e reduktuar nga dhuruesit vullnetarë të gjakut për shkak të ndikimit të masave të shëndetit publik. janë ndërmarrë. Gjithkush që është i shëndetshëm dhe mund dhe dëshiron të dhurojë gjak nuk duhet ta vonojë atë në asnjë mënyrë për shkak të situatës me virusin corona.

Dhuruesit e gjakut, ju lutem mos vini në dhurimet e gjakut nëse:

  • keni udhëtuar jashtë Serbisë në 28 ditët e fundit
  • keni ftohje, kollë dhe teshtitje,
  • keni ethe,
  • keni qenë në kontakt me një person të sëmurë simptomat e të cilit i ngjajnë një infeksioni koronavirus.

Ne ftojmë të gjithë qytetarët e shëndetshëm, të moshës 18 deri 65 vjeç, të dhurojnë gjak përmes veprimeve të rregullta të dhurimit vullnetar të gjakut, të cilat ne i organizojmë me një institucion të autorizuar të transfuzionit.

Të gjitha kushtet për dhurimin vullnetar të gjakut rregullohen në udhëzimet dhe udhëzimet për parandalimin e përhapjes së infeksionit koronavirus (COVID-19).

Duke dhuruar gjak vullnetarisht, ne vazhdojmë të kujdesemi për qytetarët që kanë nevojë për trajtim ose shërim, dhe kështu të sigurojmë mbështetje për sistemin e kujdesit shëndetësor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *