LE PEN: Nëse bëhem presidente e Francës, do ta tërheq njohjen e Kosovës

345

Kandidatja nga ekstremi i djathtë për presidente të Francës, Marine Le Pen, ka deklaruar se nëse fiton në zgjedhjet e prillit, do ta iniciojë anulimin e njohjes së Kosovës.

Ajo e ka quajtur Kosovën si vend të “vend të shenjtë serb dhe të krishterë”, ndërsa shton se serbëve u është bërë padrejtësi e madhe që ajo do të synojë ta “korrigjojë” nëse udhëheq me Francën!

Sipas sondazhit të fundit, të porositur nga gazeta e famshme Le Figaro, Marine Le Pen dhe kandidati i qendrës Emmanuel Macron udhëheqin garën presidenciale me nga 26 për qind./Lugina-Lajm/
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *