Lavrov: SHBA po tenton t’a tërheqë Kosovën në Nato

149

Ministri i Jashtëm i Rusisë Sergei Lavrov tha sot se Shtetet e Bashkuara po përpiqen të rishikojnë Marrëveshjen e Brukselit, në pjesën që lidhet me asociacionin e komunave serbe, në mënyrë që të tërheqin Kosovën në NATO dhe të ruajnë bazën e saj ushtarake atje.

Në këtë kontekst, Lavrov kujtoi se katër vjet më parë, u nënshkrua një marrëveshje për të formuar asociacionin e komunave serbe, e cila është në kundërshtim në 23 nene me Kushtetutën e Kosovës.

“Përpjekjet janë duke u zhvilluar për ta rishikuar atë në çdo mënyrë, me përfshirjen aktive të SHBA për të zhvilluar një situatë ku Kosova mund të tërhiqet në NATO, së bashku me bazën më të madhe të Evropës amerikane, Bondsteel”, tha Lavrov.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *