Ky është shteti me vetëm një të infektuar me Coronavirus

Derisa shumë shtete kanë regjistruar mijëra e miliona raste të infektuara me COVID-19, Federata e Mikronezisë deri tani ka raportuar vetëm një rast të infektuar me koronavirus.

Edhe ky rast, sipas faqes botërore të statistikave, worldometers.info, është shëruar nga virusi.

Kombi i largët i Paqësorit i Mikronezisë regjistroi rastin e tij të parë të Covid-19 më 11 janar të këtij viti, duke i dhënë fund drejtimit të tij si një nga vendet e pakta në tokë pa koronavirusin.

Presidenti David Panuelo kihte deklaruar se zhvillimi ishte “alarmues” për 100 mijë banorët e vendit, por se kishte thënë se çështja ishte përmbajtur në kufi.

Mikronezia është një vend i përhapur në të gjithë Oqeanin Paqësor perëndimor që përfshin më shumë se 600 ishuj.

Mikronezia përbëhet nga 4 shtete ishullore: Pohnpei, Kosrae, Chuuk dhe Yap. Vendi është i njohur për plazhet me hije palme, zhytjet e mbytura dhe rrënojat e lashta, duke përfshirë Nan Madol, tempuj të bazaltit të fundosur dhe qemeret e varrosjes që shtrihen nga një lagunë në Pohnpei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *