Kuvendi voton Qeverinë e re: Ja emrat e Kabinetit Mustafa!

236

Me 73 vota për, 38 kundër dhe dy abstenime deputetët e Kuvendit të Kosovës votuan Qeverinë e Kosovës, me kryeministër Isa Mustafa.

Kryeministri Mustafa me këtë rast u betua se me përgjegjësi do t’i kryejë detyrat e përcaktuara me Kushtetutë.

Ai tha se do të punojë në interes të shtetit, zhvillimit ekonomik.

Betimin e nënshkruan edhe ministrat e Qeverisë.

Kabineti i Qeverisë Mustafa përbëhet nga këta emra: 

 1. Hashim Thaçi, zëvendëskryeministër dhe ministër i Jashtëm
  2. Kujtim Shala, zëvendësministër dhe ministër i Kulturës
  3. Branimir Stojanoviq, zëvendëskryeministër
  4. Mahri Jagxhillar, ministër i Administratës Publike
  5. Lubomir Mariq, ministër i Pushtetit Lokal
  6. Arsim Bajrami, ministër i Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë
  7. Valon Murati, ministër i Diasporës
  8. Hajredin Kuçi, ministër i Drejtësisë
  9. Abdullah Hoti, ministër i Financave
  10. Blerand Stavileci, ministër i Zhvillimit Ekonomik
  11. Bekim Çollaku, ministër i Integrimeve Evropiane
  12. Haki Demolli, ministër i FSK-së
  13. Aleksandër Jabllanoviq, ministër për Komunitete dhe Kthim
  14. Ferid Agani, ministër i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor
  15. Arban Abrashi, ministër i Punës dhe Mirëqenies Sociale
  16. Edita Tahiri, ministër pa Portofol
  17. Rasim Demiri, ministër pa Portofol
  18. Memli Krasniqi, ministër i Bujqësisë
  19. Skender Hyseni, ministër i Punëve të Brendshme
  20. Imet Rrahmani, ministër i Shëndetësisë
  21. Hikmete Bajrami, ministre e Tregtisë dhe Industrisë
  /Telegrafi/ – /LuginaLajm/Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *