Kryetari Ragmi Mustafa priti në takim Ambasadorin Andrea Orizio, OSBE do t’a mbështet KNSH

409

Pas takimit në Beograd kreu i misionit OSBE-së në Serbi, Ambasadori Andrea Orizio vizitoi sot KëshillinKombëtar Shqiptar (KKSH) në Bujanoc, ku takoi kryetarinRagmi Mustafa,dhe zv/kryetarin Enver Memeti

Gjatë takimit ambasadori i uroi edhe njëherë kryetarit për pozitën e re dhe i siguroi për mbështetjen e mëtutjeshme të OSBE-së për KKSH-në drejt konsumimit të kompetencave ligjore si dhe realizimin të drejtave shqiptarëve në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë.

Kryetari Mustafa diskutoi me Ambasadorin e OSBE për çështjet tjera që janë ekskluzive të KKSH-së si kultura, informimi, përdorimi zyrtar i gjuhës shqipe e posaçërisht vëmendje i është kushtuar gjendjes së arsimit me mësim në gjuhën shqipe në Luginën e Preshevës

 Gjithashtu gjatë ditës së sotme kryetari Mustafa dhezëvendësi Memeti u takuan edhe me drejtuesit e Trupit Koordinues për Preshevë Bujanoc dhe Medvegjë, Zoran Stankoviç dhe ekipin e tij me ç‘rast u diskutua për sfidat që presin KKSH-në gjat këtij mandati të ri.

 Vlen të theksohet se që nga ardhja ne pozitë e udhëheqësisë së re, kjo është vizita e katërt dy javët e fundit e përfaqësuesve ndërkombëtare të vendosur në Beograd.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *