Kryetari Kamberi priti në takim ambasadorin amerikan Godfrey: “Prezenca e Ambasadës amerikane në Luginë, kontribuon në ruajtjen e stabilitetit rajonal” (FOTO & VIDEO)

157

Në vazhdën e vizitave që po i bënë Luginës së Preshevës, Ambasadori amerikan në Beograd, Anthony Godfrey, sot gjatë ditës është takuar edhe me kryetarin e Komunës së Bujanocit, Shaip Kamberi.

Ambasadori Godfrey dhe kryetari Kamberi kanë biseduar për problemet thelbësore që preukupojnë qyetëtratë shqiptarë të Luginës së Preshevës.

Pas takimit, në një paraqitje për media, kryetari Kamberi ka falenderaur për vizitën e parë ambasadorin amerikan, në të cilën ka shpreh interesimin e tij lidhur me ketë rajon.

“Falenderojmë ambasadorin amerikan i cili shprehu interesimin e tij dhe të Shteteve të Bashkuara të Amerikës  për gjendjen tonë, nga ku e njoftova për problemtaikat e diplomava integrimin e shqiptarëve nëpër organe shtetërore, zhvillimin ekonomik të rajonit, dhe sigurisht me ndërtimin stabilitetit në ketë rajon që është shumë I rëndësishëm

Lugina e Preshevës, si një rajon që gjendet në mesin e shumë shteteve ka dhe mundë të ketë ndikim në rajonin më gjerë, prandaj ruajtja e stabilitetit është një detyrë parësore për gjithë neve, dhe prezenca e Ambasadës amerikane, jep shtysë që kjo gjendje të ruhet.

Ndërkaq nga ana tjetër, mabasadori amerikan Anthony Godfrey, theksoi se: Sfidat me të cilat ballafaqohen ky rajon janë tejet të mëdha, por më pëlqen qasja e kryetarit të komunës ku dialogu me Beogradin duhet të jetë aktriv, gjithashtu aty futet edhe pjesëmarrja në zgjedhje. Gjithashtu kemi parasysh edhe sfidat ekonomike me të cilat ballafaqohen ky rajon, nga ku presim një qasje tjetër” – deklaroi ambasadori Godfrey.

Kujtojmë se Amabadori amerikan Anthony Godfrey, po qëndron për një vizitë tre ditore në Luginën e Preshevës./LuginaLajm/




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *