Bujanoc: Pajaziti kërkoi nga ministri Stefanoviq, përfaqësim më të madh të shqiptarëve në policinë lokale

322

imageZëvendës/ kryeministri i Serbisë dhe Ministri i Punëve të Brendshme Nebojsha Stefanoviq gjatë vizitës që i bëri Stacionit të Policisë në Bujanoc deklaroi se për policinë është e rëndësishme që në ambientet multientike struktura e të puënsuarëve të jetë në hamroni me strukturën etnike të qytetarëve, shkruan Titulli.com, përcjellë Lugina-Lajm.

Ai është shprehur se për policinë dhe qytetarët është mirë të kenë besim tek njëri tjetri dhe të punësuarit të jenë të sinqerët e të përkushtuar në rrespektimin e ligjeve të Serbisë.

“Ministria e Punëve të Brendshme është gati të bashkëpunojë me qeverisjen lokale dhe institucionet tjera që të shtohet besimi. Dua që qytetarët të dinë se policia vepron sipas kërkesavë të tyre dhe munden gjithmonë ti drejtohen”, tha mes tjerash Stefanoviq.

Në takim e zhvilluar në ambientet e stacionit të policisë në Bujanoc mori pjesë edhe kryeshefi i adminstratës komunale, Ismail Pajaziti i cili ka prezantuar shqetësimet e tij lidhur me pasivizimin e vendbanimeve të qytetarëve shqiptar, inkuadrimin e shqiptarëve në struktuart epolicisë, vjedhjet në rrugën Branko Radieviq.

“Shtrova nevojën e inkuadrimit të të rinjëve shqiptarë në strukturat e policisë lokale përshak të rënies drastike të numrit të të punësuarëve në stacionin policorë në Bujanoc por edhe në stafin udhëheqës. Githashtu potencova problemin e vjedhjeve në rrugën Branko Radiçeviq dhe pasivizimin e vendbanimeve të qytetarëve shqiptarë”, theksoi Pajaziti.

Pajaziti ka thënë se ka marrë premtimin nga ministri për kërkesat e tij, ndërsa Stefanoviq deklaroi se policia ka treguar një gatishmëri për krizën e refugjatëve dhe ka kërkuar që të zbardhen veprat e ndryshme kriminale./Titulli.com/ – /Lugina-Lajm/
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *