Kryeministri Rama: “Serbia nuk është më armiku ynë”

217

Kryeministri shqiptar, Edi Rama, në takimin me ambasadorët e huaj në Tiranë, ka theksuar që  Shqipëria pa asnjë rezervë do ta mbështes Serbinë, gjatë vitit 2015-të kur ajo do ta kryesojë OSBE-në. Njëherit, kryeministri Rama ka vlerësuar se Serbia nuk është më armik i Shqiprisë.

“Serbia në 2015-ten do të behët vend ii parë i rajonit e cila do të udhëheq me OSBE-në. Shqipria , do ta mbështesë Serbinë, pa asnjë rezervë ne ketë detyrë shumë të rëndësishme për rajonin tonë” – ka deklaruar Edi Rama para ambasadorëve të akredituar në Tiranë.

Gjithashtu, Edi Rama, ka theksuar se Shqipria shpreson që të shoh përparimin e fqinjëve dhe po ai përparim do të vërehet me rritjen e standardit, lëvizjes së lirë dhe të drejtave të shqiptarëve në Luginë të Preshevës.

“Kjo kohë në Ballakan përfundimisht ka sjellë paqe në mes të shqiptarëve, gjithkund ata ku jetojnë, ku dhe e përbjënë domëdoshmërinë që vendi ynë jo vetëm të mbaj hapin me sfidat Europiane të rajonit, por vazhdon rrugën e paqes dhe dialogut me Serbinë”, ka vlerësuar Edi Rama.

“Serbia nuk është më armiku ynë, por fqinj i cili është bërë partner i sinqert në ndërtimin e objetivave Europiane”- përfundoi Edi Rama, kryeministër i Shqiprisë./LuginaLajm/
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *