Kryeakademiku serb: Kosova nuk është e jona, Peshkopi, le të largohet nga parollat

Kosova nuk është e jona, e cila duhet të kuptohet sa më shpejt që të jetë e mundur, ka deklaruar kryetari i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Serbisë (SANU) Vladimir Kostiq, me rastin e deklaratës së Peshkopit Grigorije se ai nuk është në rregull, dhe i thotë peshkopit të “lërë një parullë” nën të cilën serbët ndihen heroikë, raporton Tanjug.

Kostiq reagoi ndaj deklaratës së Peshkopit Grigorije, një ditë më parë, për Neësmax adria, për fakti se prifti serb, deklaroi se, Kostiq është gabim dhe se “Kosova është e jona”.

“Unë e pranoj plotësisht që nuk kam të drejtë, por pyetne peshkopin nëse ka të drejtë. Unë udhëtova pothuajse në tërë Kosovën dhe kalova kufirin, ata më treguan saktësisht pjesët e rrugës që nuk janë të përshtatshme për të ecur. Do të ishte mirë nëse Vladimir Kostiq do të nënshkruante Marrëveshjen e Kumanovës dhe Marrëveshjen e Dejtonit dhe Marrëveshjen e Brukselit, atëherë ne kemi fajtorin dhe nuk kemi asgjë për të menduar” – deklaroi  Kostiq.

Ai tha se do ta pyeste peshkopin nëse disa nga funksionerët  e mëdhenj të Kishave serbe ishin tradhtarë.

“A është Çarnojevic tradhtar? Unë nuk mendoj kështu. Unë ketë që po e themë, le të jetë që nuk është e drejtë, por askush në këtë komb, përfshirë Kishën, nuk ka një titull të së vërtetës kur bëhet fjalë për Kosovën. Askush nuk mundet, të më bind që unë jam një tradhtar, sepse isha këtu,kur disa të tjerë me fëmijët e tyre ikën jashtë vendit” – tha kryetari i SANU, Vlladimir Kostiq.

Kujtojmë që kryetari i Akademisë së Shkencave dhe Artave serbe, Vlladimir Kostiq, ditë më parë kritikoi peshkopin serbe, për parllonë se “Kosova është e jona”./LUGINALAJM/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *