Korona në jugun e Serbisë: Në rrethin e Pçinjës regjistrohen 12 raste pozitive

Numri i të infektuarve me koronavirus në jug të Serbisë është në rënie, kështu që situata epidemiologjike po bëhet më e favorshme, sipas të dhënave të Institutit të Shëndetit Publik në Vranjë për 24 orët e fundit.

Nga 241 mostra të testuara nga rrethi i Pçinjës, 12 janë pozitive për COVID 19, tre më pak se një ditë më parë, që është pesë për qind, gjysmë për qind më pak se një ditë më parë dhe gjashtë për qind më pak se Serbia, shkruan INFO VRANJSKE.

Në Vranjë janë shtatë korona të reja të infektuara me virus, po aq sa një ditë më parë, dy në Bosilegrad, një në Bujanoc, një në Vlladiçin Han dhe një në Preshevë, ndërsa në Surdulicë dhe Trgovisht nuk ka pasur raste të reja të infektimit.

Në Serbi, nga 11,555 persona të testuar, 1,317 janë pozitivë për kurorën, që përfaqëson 11,3 për qind, që është më pak se një për qind më shumë se një ditë më parë.

Predrag Kon, epidemiolog dhe anëtar i Shtabit të Krizave të Republikës, vlerësoi se “gjendja epidemiologjike është gjithnjë e më e favorshme në Serbi dhe se po hyjmë në fund të pandemisë së virusit koronar”.

Në Vranjë janë shtatë korona të reja të infektuara me virus, po aq sa një ditë më parë, dy në Bosilegrad, një në Bujanoc, një në Vlladiçin Han dhe një në Preshevë, ndërsa në Surdulicë dhe Trgovisht nuk ka pasur raste të reja të infektimit.

Në Serbi, nga 11,555 persona të testuar, 1,317 janë pozitivë për kurorën, që përfaqëson 11,3 për qind, që është më pak se një për qind më shumë se një ditë më parë.

Predrag Kon, epidemiolog dhe anëtar i Shtabit të Krizave të Republikës, vlerësoi se “gjendja epidemiologjike është gjithnjë e më e favorshme në Serbi dhe se po hyjmë në fund të pandemisë së virusit koronar”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.