Kamberi për viziten e kryeministres serbe në SNS-in e Bujanocit: Jemi mësuar me ketë ndarje të qeverisë qëndrore, asgjë nuk ka të re

Shefi i grupit parlamentar “Lugina e Bashkuar – SDA Sanxhak”, Shaip Kamberi në një prononcim për ‘Danas’, ka kritikuar kryeministren serbe, për vizitën e saj të bërë në Bujanoc, nga ku ka takuar vetëm përfaqësuesit e Partisë Përparimtare serbe (SNS) në Bujanoc, duke anashkaluar përfaqësuesit e pushtetit lokal shqiptarë në Bujanoc dhe Preshevë.

”Mund t’ju them se serbët nga Bujanoci, ata që nuk i përkasin SNS, janë gjithashtu të zhgënjyer me këtë vizitë, dhe më besoni, ka shumë prej tyre. Kjo është hera e tretë që ndodh e njëjta gjë. Më herët, Presidenti Vuçiç gjithashtu vizitoi Bujanovac dy herë dhe nuk kontaktoi ose hyri në ndërtesën e komunës. Takimi me serbët vendas, natyrisht, u mbajt nga ata nga SNS në një kafene afër “Levko”. Pra, fokusi i vetëm i interesit të kësaj qeverie janë anëtarët dhe anëtarët e SNS, kështu që kur dëgjoni historitë e njerëzve nga qeveria për shqetësimin e pretenduar për serbët në Bujanoc, ta dini se ata nuk janë gjë tjetër veçse lot krokodili të zyrtarëve të kësaj partie -shtetit” – deklaroi Shaip Kamberi për ‘Danas’.

Siç shton ai, sa i përket refuzimit të saj për t’u takuar me politikanët shqiptarë, nuk është asgjë e re, sepse, vëren Kamberi, “ne jemi mësuar me këtë lloj ndarjeje/segregacioni që përfaqëson kjo qeveri”.

“Ne nuk presim asgjë nga Kryeministri, ministrat e të cilit fyejnë publikisht shqiptarët dhe që shpesh shprehen në një diskurs negativ për shqiptarët dhe kërkesat e saj politike. Mendoj se ky gjest i kryeministrit Brnabić tregon qartë për të gjithë ne se kjo qeveri nuk kujdeset për qytetarët, por për përkrahësit e partisë dhe se i gjithë aparati shtetëror është i përfshirë në përgatitjet për zgjedhjet e ardhshme. Përndryshe, si të justifikohet fakti që disa njerëz nga Trgovishte janë të punësuar në dy ndalesa rrugore me pagesë në Korridorin 10 pranë Bujanocit, ndërsa në Bujanoc një numër i madh i të rinjve, serbëve, shqiptarëve dhe romëve po presin pa punë – ka deklaruar deputeti Kamberi.

Sipas tij, Kryeministri Bërnabiq flet për çështje komunale, për investitorë të mundshëm jo me përfaqësuesit e autoriteteve lokale por me rojet e partive.

“Cili investitor mund të vijë në Bujanoc pa krijuar marrëdhënie me vetëqeverisjen lokale. Çfarë dëshiron ajo, formimin e një komune paralele? Por ne i kemi dëgjuar këto histori për “investitorë të interesuar” për vite, kështu që përsëritja e tij synon “gënjeshtrën e përsëritur – mund të bëhet e vërtetë”. Nëse? Duartrokitjet e SNS mund të besojnë në premtime të tilla, por sigurisht jo qytetarët e Bujanocit, shqiptarët, serbët dhe romët – Kamberi vlerëson arsyet pse kryeministri i Serbisë refuzon të takohet me përfaqësuesit e pushtetit lokal të komunave që ajo vizitoi.

Vizita e saj, e cila, thotë Kamberi, njerëz të ndarë qartë, inkurajon intolerancën ndëretnike dhe ndërpersonale dhe gjithashtu mund të ndikojë në stabilitetin politik të komunave tona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *