Kamberi kërkon përsëritjen e zgjedhjeve në Luginë të Preshevës

Kandidati për deputet në Kuvendin e Serbisë nga “Koalicioni i Shqiptarëve të Luginës”, Shaip Kamberi, ka kërkuar që zgjedhjet në Luginë të Preshevës të përsëriten, pasi sipas tij procesi nuk ishte i lirë, as demokratik.

Megjithëse në zgjedhjet e 3 prillit “Koalicioni I Shqiptarëve të Luginës” ka marrë mbi 9600 vota, Kamberi tha se nuk janë garanci se mund të fitojnë një mandat.

““Koalicioni i Shqiptarëve të Luginës”  i përbërë nga Partia për Veprim Demokratik bashkë me Partinë Demokratike dhe Lëvizjen e Progresit Demokratik mori 9644 përkundër vështirësive të shumta me të cilat u përball në këtë proces zgjedhor”, ka thënë Kamberi në një postim në Facebook.

Sipas tij, zgjedhjet e fundit në Serbi të datës 3 prill u karakterizuan me pjesëmarrje të ulët të votuesve shqiptarë.

“Pasivizimi i vendbanimeve të shqiptarëve që rezultoi me shlyerjen e tyre nga listat zgjedhore deligjitimoi procesin zgjedhor, sidomos në Luginën e Preshevës”, tha a.

“Shumë shqiptarëve i është pamundësuar e drejta elementare. E drejta për të votuar.  Kjo e bënë procesin zgjedhor jodemokratik. Zgjedhjet jo të lira”, ka thënë Kamberi.

Prandaj, Kamberi ka thënë se zgjedhjet duhen të përsëriten në Luginën e Preshevës, duke zgjidhur paraprakisht çështjen e mohimit të së drejtës për të votuar për çdo qytetar të Luginës së Preshevës.

“Me këtë rast, dua të falënderoj përzemërsisht të gjithë qytetarët për kulturën e lartë politike që kanë shpërfaqur gjatë këtyre zgjedhjeve”.

“Përulje për të gjithë aktivistët në radhë të parë të Partisë për Veprim Demokratik dhe të partnerëve tanë politik – Koalicionit të Shqiptarëve të Luginës, që nuk kursyen asgjë prej tyre, gjatë kësaj fushate që më mbështeten pa rezervë.

Ai ka thënë se “megjithë votat e marra ato akoma nuk janë garancë për të fituar një mandat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *