Južna Morava poplavila put ka Makedoniji

362

JP Putevi Srbije saopštilo je da je putni pravac od Niša ka makedonskoj granici neprohodan, pošto je zbog većeg vodostaja reke Južne Morave.

Putni pravac II A-158 Niš – Vranje – Brestovac – Leskovac – Vladičin Han – Vranje – Bujanovac- državna granica sa Makedonijom je neprohodan.

Zbog obilnih padavina i većeg vodostaja reke Južna Morava došlo je do preplavljivanja putnog pravca II A 158, deonica Predejane-Vladičin Han od km 256+094 do km 257+094, a na km 249+760 došlo je do odnošenja nasipa puta, i do potpune obustave saobraćaja od 18.00 časova. Alternativni putni pravac je državni put I B 44.

U Zaječaru je moguća mestimična pojava izmaglece i magle, kolovozi su vlažni do mokri na svim putnim pravcima, a na 3. prioritetu ponegde u višim predelima ima zaostalog snega na kolovozu.

Vidljivost je mestimično i povremeno smanjena zbog magle, naročito u kotlinama, i na prevojima – u okolini Zaječara, Bora , Knjaževca i Negotina, na oko 50-100m.

Putevi Srbije savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze zaista oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice pa “Putevi Srbije” apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji.

Najopterećeniji putni pravci su putni pravci I prioriteta – autoputevi, gde se preporučuje oprezna vožnja, zatim državni putevi I prioriteta, gde se, takođe, preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja i Novog Pazara, pa se preporučuje oprezna.

Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja i Novog Pazara, pa se, takođe, preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Zaječara i tu se preporučuje oprezna vožnja.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu i posipaju krizne deonice.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini i Divčibarama su prohodni, ali se proporučuje oprezna vožnja./LuginaLajm/

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *