Izvor KRIK-a: Zvonko Veselinović je naručio ubistvo Olivera Ivanovića

Zvonko Veselinović je prema pisanju KRIK-a označen kao naručilac ubistva Olivera Ivanovića, a likvidaciju je navodno organizovala grupa Veljka Belivuka koja je poslala svog “najboljeg revolvereša” da ukloni “jedinu prepreku” Srpkoj listi na Kosovu.

Prema izvoru KRIK-a naručilac ubistva Olivera Ivanovića 2018. godine bio je kontroverzni biznismen sa Kosova Zvonko Veseinović. On i Milan Radoičić, koji je navodno obezbedio logistiku za ubistvo, su bliski Srpskoj naprednoj stranci, a Radojičić je i potpresednik Srpske liste na KiM-u. Oroz je navodno potegao Ljubomir Lainović, inače označen kao jedan od egzekutora klana Belivuk.

Sve ovo je u intervju za KRIK ispričao Boban Bogdanović koji za sebe kaže da dobro poznaje prilike sa tribina već deceniju unazad, a bavi se raznim delatnostima u sportskim klubovima. Informacije o ubistvu Ivanovića je navodno dobio od bliskog prijatelja Aleksandra Gligorijevića Pukija, koji je važio za visoko pozicioniranog člana klana Belivuk. Lainović je navodno rekao Gligorijeviću da je “Oliver ušao u rebra Zvonku” i da su to “nerazješnjeni računi”, te da se to “moralo završiti tako”.

Pukijev zadatak je, kaže Bogdanović a ptenosi KRIK, bio da isplati novac Lainoviću nakon obavljenog zadatka. Gligorijević je i sam nastradao 2020. godine tako što mu je navodno u “klanici” u Ritopeku odrubljena glava.

Lainoviću (22) se svaki trag gubi 2020. godine, a pretpostavlja se da je i sam postao žrtva klana za koji je ubijao. Njegov otac je bio poznati novosadski kriminalac Branislav Lainović Dugi, koga su likvidirali Zemunci.

Bogdanović je rekao i da je spreman da sve ispriča i pred Tužilaštvom.

Klan Belivuka je razbijen u februaru prošle godine kada su uhapšeni vođe Veljko Belivuk i Marko Miljković, kao i većina važnijih članova. Optužnica je podignuta, ali još uvek nije održano ni jedno ročište. Klan je svoj vrtoglavi uspon mogao da zahvali debelim vezama sa određenim granama vlasti.

Oliver Ivanović je u intervjuu za “vreme” pred ubistvo izražavao zabrinutost zbog tadašnje situacije na severu Kosova. Upozoravao je da se Radojičić i Veselinović “pitaju” za sve što se dešava u Kosovskoj Mitrovici. Ivanović je bio jedini značajan protivkandidat Srpskoj listi na izborima za gradonačelnika Severne Mitrovice. Prvo mu je kao upozorenje zapaljen automobil, pa je emitovan snimak na Pink televiziji koji je za cilj imao da ga diskredituje. Epilog je bilo ubistvo koje ni do danas nije rešeno.

F.M./KRIK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *