InfoVranjske: Takim i msheft në Preshevë, në mes të Dragan Stevanoviq-Boske dhe Shqiprim Arifit

1935

Dragan Stevanoviq-Boske, sekretari shtetëror në Ministrinë e Ekonomisë, njëherit koordinator i SNS-it për rrethin e  Pçinjës, është kapur duke pirë kafe me Shqiprim Arifin, kryetari e Komunës së Preshevës, ku po zhvillonin një “bisedë të këndshme si dy miqë”, diku në Preshevë, shkruan InfoVranjske, përcjell Lugina-Lajm.

Fotografistit “paparazzi” nuk është e njohur për çka kanë biseduar mes veti njeriui parë I SNS-it për rrethin e Pçinjës dhe kryetari i Komunës së Preshevës, por ka spekulime rreth temave të mundshme që po admirohen nga Bocke dhe Arifi.

“Pyes veten në qoftë se ata folën për shkallën e papunësisë në komunë, e cila është rreth 60 përqind, një rekord në Serbi, apo ndoshta po bisedojnë problemin e “rush” të investimeve dhe investitorëve në procesin e “ri-industrializim” de-industrijalizmin Preshevë” – ka theksuar fotografi disi ironik, si bashkëbisedues i InfoVranjske.

“Paparazzi”, megjithatë, thotë “ata janë të sigurt se nuk mundën, gjithçka dhe donin të shmangin problemin e shkarkimit demografik të komunës së Preshevës”!

– Besoj se Stevanoviq, është lënduar thellë se numri i banorëve të Preshevës është në rënie të shpejtë, për shkakse në regjistrimi e fundit të vitin 2011 deri më sot, pothuajse shtatë deri në tetë mijë njerëz nga kjo komunë janë shpernguluar në vende të tjera. Rritja natyrore e popullsisë ishte minus 0.1 promil, dhe ndoshta është, kush e di, me që shteti premtoi masa të forta për të korrigjuar foto demografike në komunë, e cila ka një tendencë që numri i banorëve ka rënë nën 30,000, sepse edhe një dekadë më parë, kjo shifër ra nën 40.000 njerëz – shprehet  bashkëbiseduesin i InfoVranjske.

Fotografi paparazzi  me , “përfundim inkurajues”, se pavarësisht katastrofës së përgjithshme të kësaj komune (Preshevës), Stevanoviq dhe Arifi shijojnë kafen së bashku./LuginaLajm/
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *