CRTA: Deri në ora 16:00h, kanë votuar 42.1% e qytetarëve – është regjistruar “treni bullgar” dhe janë blerë votat

Qytetarët e Serbisë, sot po votojnë në zgjedhje të rregullta presidenciale, të jashtëzakonshme parlamentare dhe të rregullta për këshilltarët në Kuvendin e Beogradit dhe 13 qytete dhe komuna të tjera. Të drejtë vote në 8267 qendra votimi kanë 6.502.307 qytetarë. Qendrat e votimit janë të hapura nga ora 07:00 deri në 20:00.

Në një konferencë për media, CRTA, njoftoi se deri në orën 16:00, dalja në zgjedhjet parlamentare në nivel të Serbisë ishte 42,1 për qind dhe se në Beograd deri në orën 16 votuan 37,9 për qind në zgjedhjet parlamentare.

Shefi i misionit vëzhgues të CRTE, Rasa Nedeljkov, tha se pjesëmarrja ishte më e lartë në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2020 dhe 2016.

Ai tha se KRRTRSH-ja ka vërejtur disa parregullsi në terren.

“Këto zgjedhje janë sigurisht të veçanta, duke pasur parasysh se deri më tani kemi dorëzuar pesë raporte në polici: dy raporte për trenin bullgar në Surçin dhe Kula dhe tre raporte për blerje votash në Zitoradja, Çukaricë, Majdanpek”, tha Nedeljkov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *