Category: Religjione

Në vitin 2030 myslimanët do t’i agjërojnë dy Ramazane brenda një viti

Pas 10 viteve, përkatësisht më 2030, myslimanët do të agjërojnë dy herë brenda një viti. Një agjërim i Ramazanit do të fillojë më 6 janar, dhe tjetri në...

Hafiz Sabri Koçi: Agjërova 21 ramazane, me një kokërr qepë në xhep dhe me një domate që e haja vetëm në darkë

Agjërimi i Hafiz Sabri Koçit në burg (Myftiu i parë i Shqipërisë paskomuniste). Ai, për shkak të bindjeve fetare, ishte i burgosur nga regjimi komunist. Vetë ai...

Xhamitë ende nuk do të hapen – ja çfar deklarojnë nga Bashkësia Islame

Bismilah Të dashur vëllezër dhe motra, më lejoni qe në emrin tim dhe në emër të Këshillit të Bashkëais Islame në Preshevë t’ju uroj agjërim të...

Këshilla rreth agjërimit

Këshilla rreth agjërimit: Ngritja në syfyr dhe vonimi i tij. Muhamedi, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, ka thënë: “Çohuni në syfyr, sepse vërtet...

COVID-19 detyron familjen britanike të krijojë Xhami në shtëpinë e tyre (FOTO)

Koronavirusi ka bërë që myslimanët ta kalojnë muajin e shenjtë të Ramazanit në shtëpi. Madje përveç traditave të këtij muaji, besimtarët myslimanë janë...

Edhe në Xhaminë e qytetit të Bujanocit pezullohet përkohësisht falja e namazit me besimtarë – imam Ulviu bënë lutje për lehtësimin e gjendjes sonë

Përmes një njoftimi të publikuar në facebook, imami i Xhamisë së qytetit në Bujanoc, ka njoftuar se kjo xhami ka pezulluar përkohësisht faljen e namazeve me...

Harvardi zgjedh KUR’ANIN si librin më të mirë për drejtësi, citon këtë Ajet të librit fisnik

Fakulteti Juridik i Harvardit është një ndër institucionet më të respektuara të SHBA-së. Ai mban bibliotekën më të madhe të drejtësisë në botë. Barack...

Si u vendosën 5 kohët e namazit?! Takimi i Profetit Muhammed Alejhi Selam me profetet e tjere

Një ndër 5 shtyllat e fesë hyjnore Islame, është edhe namazi. Namazi përmban kohët e tij dhe është obligim për çdo besimtar/e musliman/e të falë 5 kohët e...

Bashkësia Islame e Kosovës përfundimisht përjashton nga puna, hoxhën Drilon Gashi për shkak të qëndrimeve iluministe?!

Hoxha iluminist, Drilon Gashi para disa muajve ishte larguar nga xhamia “NUR” ku ishte imam në Pejë. Ky vendim nga Bashkësia Islame e Kosovës ishte marrë me...

Femra me mbulesë nga Shkupi, këshilltare e presidentit të ri të Maqedonisë, Stevo Pendarovski

Në opinion janë paraqitur emrat e parë të këshilltarëve të presidentit të ri të Maqedonisë, Stevo Pendarovski. Në mesin e tyre seriozisht përmendet edhe emri...