Category: Opinione

TRISHTIMI I QUAJTUR MOBILIZIM….

Me theks Flet pas 20 vjet Nexhmedin Saqipi, koordinator i Shoqërisë Civile Nexhmedin Saqipi, është një personalitet i jetës sonë politike, kulturore, sportive,...

Sadriu: Duke u bërë gënjeshtar patologjik, që në mënyrë të paskrupullt njerëzit e tu dhe gjithë qytetarët e Komunës së Preshevës, po i dërgon në një rrugë pa dalje!

Opinioni im i fundit për kënetën politike dhe kryetarin Fyçkë, që në emisionin e mbrëmshëm Debat Plus në Rtv Dugagjini, fyen pa pikë turpi oponentët politik...

“Sui generis” i Republikës së Kosovës plotësohet me Luginën e Preshevës

Ndërsa, Kosova nga qarqet ndërkombëtare  u trajtua me të drejtë si rast “sui generis”, duke marrë për bazë se ishte element konstituiv i RSFJ-së ...

Kryetari i PVD-së Shaip Kamberi vlerëson lartë referendumin e 1 dhe 2 marsit të vitit 92’: “Për herë të parë shqiptarët e këtij rajoni patën mundësinë për t’a shprehur vullnetin e tyre politik”

Në vigjilie të 27-të vjetorit të mbajtjes së referendumit mbi autonominë territoriale me të drejtë bashkangjitje me Kosovën, kryetari i Partisë për Veprim...

Ardita Sinani: Kryetari aktual i Preshevës për inatet dhe teket e tija po vazhdon t’a linçojë RTP dhe punëtorët që për më shumë se një vit punojnë pa pagesë

Pushteti lokal i komunës së Preshevës, gjegjësisht kryetari aktual i komunës përveç se për inatet dhe teket e tija personale mbi një vit nuk e ka financuar...

Ragmi Mustafa Viti i fundit i mungesës në tavolinën negociuese?

Lugina e Preshevës nuk qe pjesë e negociatave në Rambuje, në Vjenë dhe në Bruksel, ku bisedohej për çlirimin, për lirinë dhe për pavarësinë e Kosovës nga...

Reportazh nga Bujanoci: Nëse Thaçi e bashkon Luginën me Kosovën, do t’ia ndërtojmë përmendoren në shesh

Në këtë vikend vjeshte ku rrezet e diellit preknin çdo gjë që na rrethonte, kurse mua më rrethonte malli për një copë atdheu të quajtur Luginë e Preshevës,...

LUGINA NË BRUKSEL

Këshilli Kombëtar Shqiptar është institucion i vetëm në Serbi që përfaqëson ekskluzivisht shqiptarët. Vullnetin e tyre. Aspiratat e tyre. Bashkë. Dhe vullneti...

Gjaku, flamuri, gjuha dhe kultura jemi ne -Shqiptarët e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës – Ndryshe, çfarë do të ishim!?

Shkruan: Ardita Sinani Zgjedhjet për Këshillin Kombëtar Shqiptar po afrojnë. Partia për Veprim Demokratik ka marrë vendimin për t’iu përgjigjur edhe kësaj...

PVD, Nagip Arifit: I mjeri ti, pushteti sikleti më i madh i yti!

Pushteti, sikleti më i madhë i një pushtetdashësi të paskrupullt”, Fushata për zgjedhjet e Këshillit kombëtarë, tashmë, ka filluar me një hov të madh, në...