Category: Lugina

Komuna e Bujanocit shpallë konkurs për sferën e bujqësisë – 14.5 milionë dinarë buxheti i përgjithshëm (linku)

Komuna e Bujanocit, rrespektivisht Komisioni për vlerësimin e programeve në bujqësi, gjatë ditës ka shpallë konkurs për ndarjem e mjeteve nga programi për...

Pak deputetë në sallë në seancën e jashtëzakonshme për Luginën

Kuvendi po mban seancën të jashtëzakonshme lidhur me situatën aktuale të shqiptarëve në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë. Përfaqësuesit e grupeve parlamentare...

Dukagjin Gorani propozon hapjen e Zyrës për Luginë në Qeverinë e Kosovës

Deputeti Dukagjin Gorani nga radhët  e PSD-së, ka dhënë një propozim lidhur me çështjen e shqiptarëve të Luginës së Preshevës. Në seancën e Kuvendit...

Abrashi: Duhet të ketë diskrimimin pozitiv për shqiptarët në Serbi aq sa ka për serbët në Kosovë

Deputeti i LDK-së, Arban Abrashi, në seancën e jashtëzakonshme të Kuvendit lidhur me situatën aktuale të shqiptarëve në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë tha se...

Presheva në mëngjesin e sotëm gdhihet me postera: “Ku është kufiri?” (VIDEO)

Hapja e vendkalimit kufitar Miratoc – Llojan për qytetarët e të dy anëve ka qenë një premtim i kamotshëm i politikanëve të ndryshëm nga komuna e Preshevës...

Këshilli Kombëtar Shqiptar paditë Aleksandar Vulinin

Këshilli Kombëtar Shqiptar ka ngritur padi ndaj Ministrit të Mbrojtes së Serbisë, Aleksandar Vulin për përdorimin e gjuhës së urrejtjes ndaj shqiptarëve....

Mustafa, Kamberi e Hasani me shkresë zyrtare për Kuvendin e Kosovës: “Prezenca e Republikës së Kosovës është qenësore për Luginën e Preshevës”

Nëpërmjet një njoftimi të publikuar në faqen zyrtare, Këshilli Kombëtar Shqiptar, bënë të ditur se që sot, nëpërmjet një iniciative të përbashkët, tre...

Pas më shumë se tre vjetëve iniciativë , Parlamenti i Serbisë formon grupin e miqësisë me Shqipërinë – deputeti shqiptar Fatmir Hasani emërohet për kryetar

Parlamenti serb të marten ka formuar grupin e “miqësisë” me Shqipërinë, pas më shumë se tre vjetësh iniciativë të nisur nga deputeti shqiptar, njofton...

Demarkacioni si vazhdimësi e idesë për ndryshim të kufijve

Demarkacioni i kufirit ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, po përmendet së voni si një ide që duhet shtruar në dialogun e ardhshëm ndërmjet dy vendeve. Ky term,...

Delegacioni i Luginës në takim me Akademik Dacin – kryetari i KKSH-së, Ragmi Mustafa i ndanë Mirënjohje për promovimin e kërkesave legjitime të shqiptarëve të Luginës së Preshevës (FOTO)

Një delegacion nga Lugina e Preshevës, gjatë ditës ka vizituar Akademinë e Shkencave dhe të Artve të Kosovës, me ç’rast është pritur nga i pari i këtij...